«Οργασμός» δράσεων τουριστικής προβολής από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης ενημέρωσε τα ΜΜΕ για όλα όσα «έρχονται» το προσεχές διάστημα με σκοπό να «ανεβάσουν» ακόμη περισσότερο την περιοχή μας

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της… τουριστικής ύλης παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 2 Μαΐου 2018 από το γραφείο του στο Διοικητήριο της Καβάλας ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Κώστας Αντωνιάδης ο οποίος «ξεδίπλωσε» όλες τις δράσεις που σχεδιάζει η ΠΑΜ-Θ για την τουριστική προβολή της περιοχής μας το προσεχές διάστημα.

Ξεκινούν οι πτήσεις από τις Βρυξέλλες με υποδοχή των πρώτων τουριστών και διαφήμιση μέσω ειδικού εντύπου

Στις πρώτες δηλώσεις του ανακοίνωσε πως την Παρασκευή 4 του μηνός θα φθάσει στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης «Μέγας Αλέξανδρος», η πρώτη αεροπορική πτήση από τις Βρυξέλλες του Βελγίου που θα συνδέει την Καβάλα με την Ευρωπαϊκή χώρα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις. Όπως εξήγησε ο ίδιος «Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθεί μια μικρή υποδοχή των επιβατών μαζί με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους οι οποίοι θα ξεναγηθούν την Κυριακή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Η Περιφέρειά μας, θα ενισχύσει την προβολή της μέσα από τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία από περιοδικό που διαθέτει στα αεροσκάφη της, με ένα ποσό της τάξης των 5.000 ευρώ».

Η φιλοξενία των Ρουμάνων δημοσιογράφων

«Στις 25 – 27 Μαΐου θα φιλοξενηθούν είκοσι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από την Ρουμανία» μας ενημέρωσε ο κ Αντωνιάδης, λέγοντας ότι «ήδη είμαστε σε συνεργασία και συνεννόηση με τον αντίστοιχο Ε.Ο.Τ. του Βουκουρεστίου. Θα τους ξεναγήσουμε σε όλη την περιφέρεια. Στην Καβάλα θα βρεθούν την Παρασκευή 25 Μαίου, ενώ την Κυριακή θα αναχωρήσουν. Δίνεται μια ευκαιρία και στους ξενοδόχους, γι’ αυτό είναι σημαντικό ότι εκτός από τους δημοσιογράφους θα υπάρχουν και πράκτορες, ώστε να υπάρξουν συμφωνίες για την ακόμη καλύτερη προβολή της περιοχής μας».

Το event στο Βελιγράδι και η αγορά της Σερβίας

Επίσης από τις 11 -13 Μαΐου θα γίνει μια δράση στο Βελιγράδι της Σερβίας, ένα event γαστρονομικού ενδιαφέροντος που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της γειτονικής χώρας, στο οποίο θα συμμετέχουν πολλές περιφέρειες και δήμοι ανακοίνωσε ο ίδιος προσθέτοντας «Η Π.Α.Μ.Θ. θα συμμετάσχει στην εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Η αγορά της Σερβίας μας ενδιαφέρει πολύ, τόσο τους ξενοδόχους, όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση. Η εκδήλωση αυτή ήταν συνέπεια της συμμετοχής μας στην έκθεση της Σερβίας το προηγούμενο διάστημα». Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. αναφέρθηκε και στις εκθέσεις στις οποίες θα δώσει το «παρών» η περιφέρεια. Η πρώτη είναι η Greek Travel, η οποία θα πραγματοποιηθεί 4 με 6 Μαΐου στο Μαρούσι.

Οι συμμετοχές της ΠΑΜΘ σε εκθέσεις τουρισμού

Ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε επίσης και στις εκθέσεις στις οποίες θα πάρει μέρος η Περιφέρεια ΑΜΘ , τονίζοντας πως είναι θετικό το ότι η έκθεση γίνεται στην Ελλάδα, καθώς προσπαθούμε να ενισχύσουμε και τον εγχώριο τουρισμό, ώστε να μπορέσουμε να απευθυνθούμε και στους Έλληνες της νότιας χώρας. Στις 11 με 13 Μαΐου η περιφέρεια θα συμμετάσχει στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» του Περιστερίου, όπου θα δώσουν το «παρών» 13 επιχειρήσεις από την Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης. Τέλος, από τις 20 Μαΐου και για μια εβδομάδα η καρδιά του οίνου θα χτυπάει στη Δράμα και στην έκθεση «Δραμινογνωσία», μια έκθεση πολύ σημαντική.

«Πάρα πολλά οικήματα στο κέντρο της Καβάλας μετατρέπονται σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για μεγάλες ή και μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες στην Π.Α.Μ.Θ., ο κ. Αντωνιάδης απάντησε: «Πάρα πολλά οικήματα στο κέντρο της Καβάλας μετατρέπονται σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες. Επειδή κατά καιρούς μ’ έχουν επισκεφθεί επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την πόλη της Καβάλας και τη Θάσο, δυστυχώς λόγοι γραφειοκρατικοί αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για να προχωρήσουν οι συγκεκριμένες επενδύσεις. Εύχομαι κάποια στιγμή η κεντρική διοίκηση να προχωρά πιο γρήγορα αυτές τις διαδικασίες αποχαρακτηρισμού ενός χώρου αρχαιολογικού ή μιας περιοχής ως δασικοί».