Εφ’ όλης της ύλης κουβέντα για το «Μέγας Αλέξανδρος»

Την ευκαιρία να συζητήσουν για τα ουκ ολίγα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος με την Fraport είχαν οι θεσμικοί και παραγωγικοί παράγοντες της Καβάλας σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους της Γερμανικής εταιρίας

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (10/5) για θέματα που έχουν να κάνουν με το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος και την εταιρεία Fraport, όπου συμμετείχε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας και Λευτέρης Κουκουτίνης, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης και εκπρόσωπος του Δήμου Παγγαίου.

Από την πλευρά της Fraport παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Νίκος Δασκάλου, η Διευθύντρια Marketing Κατερίνα Πολλάτου και ο Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης Γιώργος Βήλος.

«Να παραμείνει η Egnatia Aviation, να μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων»

Μιλώντας  η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ζήτησε να υπάρξει άμεση συνεργασία όλων των φορέων και επίσης να ενδιαφερθούν όλοι για την περαιτέρω ανάπτυξη της Egnatia Aviation. Δήλωσε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να φύγει από την Καβάλα η εταιρεία γιατί είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που φέρνει πολύ συνάλλαγμα από το εξωτερικό και έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.

Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για τα δρομολόγια της Aegean, δήλωσε ότι με την πολιτική των τιμών και των δρομολογίων στη γραμμή της Καβάλας, απαξιώνει την ίδια την αεροπορική γραμμή και τις δυνατότητες ανάπτυξής της. Συμφωνήθηκε να υπάρξει μία πιο μόνιμη συνεργασία των παραπάνω φορέων για να μπορούν πιο εύκολα να επιτευχθούν οι στόχοι ανάπτυξης του αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος.