Επιμελητήριο Καβάλας: «Όχι» από την αντιπολίτευση στην τυπική αντίδραση για τα διόδια

Η αντιπολίτευση ζητάει (και) με τον επίσημο τρόπο από την διοίκηση, έκτακτο ΔΣ για τα διόδια, επισημαίνοντας ότι υπάρχει χρόνος να αναζητούν αποτελεσματικούς τρόπους αντίδρασης πέρα από τους τυπικούς

Αφού ξεπεράστηκαν τα διαδικαστικά ζητήματα που τέθηκαν από την διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, η αντιπολίτευση πιέζει για μια πιο δυναμική και ουσιαστική αντίδραση στο μέγα θέμα των ημερών στην περιοχή που δεν είναι άλλο από την κατασκευή των διοδίων στην Άσπρη Άμμο. Έτσι λοιπόν με επιστολή της ασκεί κριτική στην διοίκηση για το γεγονός ότι δεν πρωτοστατεί στην κινητοποίηση και ζητάει να συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, πριν την Τρίτη, για να παρθούν αποφάσεις ακόμα και για πρωτότυπους τρόπους με τους οποίους το συνδικαλιστικό όργανο των επιχειρήσεων της Καβάλας θα διατρανώσει την αντίθεση του στα σχέδια της κυβέρνησης.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου των παρατάξεων της «αντιπολίτευσης»

«Οι περιστάσεις απαιτούν δυναμική, πρωτότυπη και ουσιαστική κινητοποίηση»

«Δέκα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Καβάλας ζητήσαμε τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, χρησιμοποιώντας τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε εδώ και χρόνια στο Επιμελητήριο: μέσω email.

Με έκπληξή μας, λάβαμε (επίσης με email) την απάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου, ο οποίος υποστηρίζει ότι για τη συνεδρίαση που ζητάμε πρέπει να καταθέσουμε έντυπο αίτημα (τυπωμένο σε χαρτί).

Σήμερα το πρωί, αφού τυπώσαμε το email… που δεν είχε γίνει δεκτό, καταθέσαμε (με τον παλιό τρόπο) το έγγραφο που ζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα θέσει άλλο γραφειοκρατικό εμπόδιο στη συνεδρίαση, που ούτως ή άλλως είναι υποχρεωμένος από το νόμο να συγκαλέσει.

Η αντίδραση των επιχειρηματιών στα διόδια δεν μπορεί να περιοριστεί ούτε σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις 2-3 ανθρώπων, ούτε στην τυπική συμμετοχή ορισμένων εκπροσώπων του φορέα στο συλλαλητήριο.

Οι περιστάσεις απαιτούν δυναμική, πρωτότυπη και ουσιαστική κινητοποίηση, όπως ταιριάζει στην ιστορία του θεσμού.

Χρόνος υπάρχει. Καλούμε εδώ και τώρα τον πρόεδρο του ΔΣ και πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. κατόπιν του αιτήματός μας, το αργότερο έως το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας, πριν το συλλαλητήριο για τα διόδια.

Τα προβλήματα του νομού μας απαιτούν ταχύτητα και ομαδικότητα. Τα προβλήματα είναι πάνω από πρόσωπα και παρατάξεις.

Τα μέλη του Δ.Σ.

Ζησίμου Παύλος
Παπαδόπουλος Κίμων
Ανανιάδης Βασίλειος
Βακιρτζή Έλσα
Καραγιαννίδης Αντώνης
Κουρτίδου Ειρήνη
Μπίλιας Αναστάσιος
Νούση Κατερίνα
Παπαδάκης Χρήστος
Τσουμάκης Παύλος»