Γιώργος Σταθάκης: Ξεκινούν έργα υποδομών 20 εκ. ευρώ στην Καβάλα, προχωρά ο TAP

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη συμφωνία των αντισταθμιστικών έργων που επετεύχθη στην Καβάλα μεταξύ ΥΠΕΝ-Περιφερειακής Ενότητας-Δήμου Καβάλας

Στην Καβάλα βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 14 Μαΐου 2018 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης για να συζητήσει με τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο και τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα τα αντισταθμιστικά έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν στην περιοχή των Φιλίππων με γενναία χορηγία του TAP αλλά και μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ).

Λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Καβάλας και τις σχετικές δηλώσεις στον τοπικό Τύπο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην Καβάλα, σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αρμόδιου για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, Θεόδωρου Μαρκόπουλου, της Δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα και υπηρεσιακών παραγόντων της Αντιπεριφέρειας, του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Καβάλας.

Αποφασίστηκε:

  1. να υπογραφεί, εντός δύο εβδομάδων, πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Αντιπεριφέρειας, του Δήμου και της κοινοπραξίας του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), το οποίο θα προβλέπει την υλοποίηση:
  • έργου ύδρευσης για την περιοχή της Καβάλας, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επί χρόνια 15.000 κάτοικοι της περιοχής
  • αρδευτικού έργου που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα λειψυδρίας στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων
  1. να συγκροτηθεί άμεσα ομάδας εργασίας, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων καθώς και όποιων άλλων κριθεί αναγκαίο (ενδεικτικά Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ΤΕΕ/ΤΑΜ, ΓΕΩΤΕΕ, ΤΕΙ Καβάλας, ΔΕΥΑ Καβάλας), με στόχο την ταχύτερη ωρίμανση των μελετών και την τελική υλοποίηση των έργων, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων προσεγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ
  2. παράλληλα με την υπογραφή του πλαισίου συμφωνίας, να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ στην περιοχή των Φιλίππων».