Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ «γέμισε» με Ελλάδα το κέντρο του Βελιγραδίου

Επιτυχημένη η συμμετοχή σε μια έκθεση με φεστιβαλικό χαρακτήρα με σκοπό την παρουσίαση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ως έναν ιδανικό τουριστικό Γαστρονομικό και Θρησκευτικό προορισμό

Σε ένα Φεστιβάλ το οποίο «γέμισε» με Ελλάδα το κέντρο του Βελιγραδίου συμμετείχε με δικό της εκθεσιακό χώρο η Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Γκουτσίδης.

Το 3rd Greek Weekend in Belgrade (3ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι) είναι πλέον θεσμός και φέτος διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου 2018 στην πλατεία της Δημοκρατίας (Trg Republike), στο οποίο παραβρέθηκε πλήθος κόσμου δείχνοντας την αγάπη του προς την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Η έκθεση με φεστιβαλικό χαρακτήρα είχε ως σκοπό να παρουσιάσει την Περιφέρεια ΑΜ-Θ ως έναν ιδανικό τουριστικό Γαστρονομικό και Θρησκευτικό προορισμό.

Το περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ πραγματικά εντυπωσίασε. Εκτέθηκαν προϊόντα, όπως ντόπια τυριά και φέτα, τσίπουρο, ούζο, ποικιλίες ντόπιων κρασιών, γλυκά και παρασκευάσματα από ντόπια προϊόντα, κρεατικά κ.α

Κατά την τελετή έναρξης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης τόνισε τους ιδιαίτερους δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στην Σερβία και στην Ελλάδα και τα κοινά Πολιτιστικά, Θρησκευτικά και Ιστορικά στοιχεία που ενώνουν τους δύο λαούς, ενώ πρόβαλλε τα δύο νησιά, τη Θάσο και την Σαμοθράκη, τις μαγευτικές παραλίες, το «άθικτο» φυσικό περιβάλλον, τα σημαντικά Θρησκευτικά και Ιστορικά μνημεία και τις πανέμορφες πόλεις με τα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά τους, ενώ κλείνοντας σημείωσε ότι «χρειάζεται η Ελλάδα και η Σερβία μαζί, να κάνουμε συνέργειες και συνεργασίες τουριστικής προβολής και προώθησης των περιοχών μας».

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από πολλά πολιτιστικά και μουσικά προγράμματα. Χορευτικές ομάδες από την Ελλάδα παρουσίασαν διαφορετικούς Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ενώ ορχήστρα έπαιξε παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική μουσική και παράλληλα πολλά Εθνικά Δίκτυα κάλυψαν τηλεοπτικά την εν λόγω εκδήλωση, στα οποία δόθηκαν και παράλληλες συνεντεύξεις.

Η έκθεση έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού-ΕΟΤ, του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Σερβίας (Hellenic Business Association-HBA), του Τουριστικού Οργανισμού του Βελιγραδίου, Κυβέρνησης της πόλης του Βελιγραδίου και της Beokom.

Το βράδυ της Παρασκευής 11 Μαΐου 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης παρακάθισε σε δείπνο το οποίο παρατέθηκε από τον Μητροπολιτικό Δήμο της πόλης του Βελιγραδίου. Στο δείπνο ο κ. Αντωνιάδης συζήτησε διεξοδικά με τον υπεύθυνο επί τουριστικών θεμάτων του Δήμου Μιόντρακ Πόποβιτς, για την ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού. Μάλιστα από Σερβικής πλευράς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για Θρησκευτικό Τουρισμό στη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.