Energean Oil & Gas: Έμπρακτη στήριξη στους νέους Έλληνες επιστήμονες

Συνεχείς είναι οι δράσεις της εταιρείας με επίκεντρο την στήριξη της νέας γενιάς επιστημόνων της χώρας με τελευταία την χορηγία σε ημερίδα για το πετρέλαιο

Χρυσός χορηγός της 1ης Petrochem Day, της ημερίδας που είχε κεντρικό θέμα τον κύκλο του πετρελαίου στην Ελλάδα, από το στάδιο της εξόρυξης μέχρι και αυτό της κατανάλωσης, ήταν η Energean Oil & Gas που θέλει να κρατήσει ανοιχτούς και να διευρύνει τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των μελλοντικών εργαζόμενων με τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πετρελαίου και φυσικού αερίου. Περισσότεροι από 200 φοιτητές – μελλοντικοί επιστήμονες –παρακολούθησαν τις εργασίες της εκδήλωσης που εκτός των άλλων που είχε ως στόχο την γεφύρωση του χάσματος μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και αγοράς εργασίας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της εταιρίας

«Αναλυτικές παρουσιάσεις σχετικά με τον τομέα υδρογονανθράκων και συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές του χώρου»

«Έμπρακτη στήριξη στη νέα γενιά επιστημονικού δυναμικού της Ελλάδας που θα στελεχώσει και τον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων παρέχει η Energean, η μόνη παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στην χώρα, η οποία πλέον διαθέτει συνολικά 13 άδειες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ειδικότερα, η Energean υποστήριξε ως Χρυσός Χορηγός την πρώτη Petrochem Day, η οποία διοργανώθηκε από την Chemecon, ΜΚΟ που έχει ως βάση φοιτητές της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Στην Petrochem Day, η οποία είχε ως στόχο οι νέοι χημικοί μηχανικοί και οι ενδιαφερόμενοι από σχετικούς κλάδους να έρθουν πιο κοντά στις εταιρείες πετρελαίου, φυσικού αερίου αλλά και στην αγορά των πετρελαιοειδών, περισσότεροι από 200 φοιτητές, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και στελέχη επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναλυτικές παρουσιάσεις σχετικά με τον τομέα υδρογονανθράκων και να συζητήσουν με διακεκριμένους ομιλητές με μεγάλη εμπειρία στον χώρο.

Εκ μέρους της Energean, ο Τεχνικός Σύμβουλος Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου παρουσίασε τα πετρελαϊκά συστήματα στην χώρα και τα ανάλογά τους στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ο Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος Βασίλης Τσέτογλου παρουσίασε τους κανόνες ασφαλείας και τις διαδικασίες εφαρμογής τους στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις του Πρίνου και τις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης στην Καβάλα.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το περίπτερο της Energean και να πληροφορηθούν τις δυνατότητες διενέργειας πρακτικής δίπλα στα στελέχη της εταιρείας καθώς και τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, με βάση την ειδικότητά τους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικείωσης του εκκολαπτόμενων επιστημόνων της χώρας με τις πραγματικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν την παραγωγή πετρελαίου, η Energean φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την ευθύνη του Διευθυντή του Προγράμματος καθηγητή κ. Παναγιώτη Γκλαβίνη καθώς και της Επίκουρου Καθηγήτριας Θαλασσίων Κατασκευών κ. Εύας Λουκογεωργάκη.

Ακόμη, η Energean φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή και Διευθυντή Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης & Βιομηχανικής Οικολογίας κο. Γιώργο Γκαϊντατζή.

Στην ξενάγηση, ενημέρωση και εκπαίδευση των φοιτητών συμμετείχαν οι κ. Βασίλης Τόμος, Διευθυντής Γεωτρήσεων, Νίκος Καρανάσος, Προϊστάμενος Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων, Απόστολος Παπαδόπουλος, Επόπτης λειτουργίας Θαλασσίων Εγκαταστάσεων, Σάββας Δημητριάδης, Επόπτης Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων και Παναγιώτης Βέλκος, Εργοδηγός Ασφαλείας.

Την ευθύνη της οργάνωσης των επισκέψεων είχε ο Διευθυντής Εγκαταστάσεων κ. Κώστας Ιωαννίδης».