Στον δρόμο της φιλοξενίας διεθνούς Έκθεσης Θρησκευτικού Τουρισμού η Καβάλα-Επίσκεψη Κουντουρά στην πόλη

Παραγωγικές οι επαφές της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με την HELEXPO, ακόμα παραγωγικότερες αναμένονται οι συζητήσεις με την υπουργό Τουρισμού-Στην τελική ευθεία το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2 εκ. ευρώ για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων

Στην τελική φάση εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της  ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και της HELEXPO για τη διοργάνωση διεθνούς Εκθέσεως Θρησκευτικού Τουρισμού στην Καβάλα, μετά την δεύτερη συνάντηση μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, της προέδρου της επιχείρησης Αναστασίας Ιωσηφίδου και του προέδρου της HELEXPO Τάσου Τζήκα στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης στην Καβάλα.

Προηγήθηκε την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 συνάντηση τους στην Κομοτηνή, οπότε και συμφωνήθηκε η εν λόγω επίσκεψη. Οι επαφές των δύο πλευρών ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2018 στην Αθήνα με την συνάντηση της κ. Ιωσηφίδου με τον γενικό διευθυντή του εκθεσιακού φορέα  Αλέξη Τσαξιρλή, όπου και συνεχίστηκαν κατά τις αρχές του τρέχοντος μηνός στα πλαίσια της εκθέσεως Greek Travel Show την οποία διοργάνωσε η HELEXPO και συμμετείχε ο δήμος Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές αφού συζήτησαν διεξοδικά τις παραμέτρους, επισκέφθηκαν και χώρους οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν την διοργάνωση, ενώ αμέσως μετά υπήρξε συνάντηση και με την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Για το ίδιο ζήτημα, άλλωστε, η διοίκηση του δήμου είχε συζήτηση την περασμένη Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 με τη διευθύντρια του Γραφείου Προσκυνηματικού Τουρισμού της Βαυαρίας κα Heidi  Ritter η οποία επισκέφθηκε επικεφαλής πολυμελούς συνοδείας την Καβάλα και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση, βοήθεια και συμμετοχή του Οργανισμού της στο εγχείρημα αυτό.

Κατατέθηκε η πρόταση για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων

Η κ. Ιωσηφίδου κατά την επίσκεψή της στην Κομοτηνή είχε την ευκαιρία να ρυθμίσει με την διαχειριστική αρχή τις τελευταίες λεπτομέρειες για την υποβολή του επενδυτικού προγράμματος ύψους 2 εκ. ευρώ για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων στο πρόγραμμα της ΟΧΕ, έτσι ώστε το επόμενο διάστημα ο δήμος Καβάλας να προχωρήσει στην κατάθεση του φακέλου.

Στην Καβάλα η Έλενα Κουντουρά

Την Καβάλα αναμένεται να επισκεφτεί την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, έχοντας προγραμματίσει επαφές με το ΔΣ του Επιμελητηρίου Καβάλας, οικονομικούς, επιχειρηματικούς και τουριστικούς παράγοντες της πόλης, ενώ θα συναντηθεί και με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα για θέματα τα οποία δεν άπτονται αποκλειστικά του Τουρισμού, αλλά και άλλων υπουργείων, όπως είναι η εκμετάλλευση του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Το πρόγραμμα της υπουργού θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.