Με παρέμβαση Τουλκίδη το Ολλανδικό τουριστικό πρακτορείο «κατέβασε» την ανάρτηση για την Καβάλα της… Οχρίδας

Τι ζήτησε ο αντιδήμαρχος Καβάλας από την εταιρεία και γιατί συμμορφώθηκε η τελευταία άμεσα με το αίτημα του κ. Τουλκίδη, ο οποίος, μάλιστα, προέτρεψε τους Ολλανδούς να στείλουν τους πελάτες τους για διακοπές στην Καβάλα

Πριν από μερικές μέρες, ένα Ολλανδικό τουριστικό πρακτορείο «ανέβασε» στο facebook φωτογραφίες από την Καβάλα, για να προτρέψει τους υποψήφιους πελάτες τους να κάνουν διακοπές σε ξενοδοχείο στην… Οχρίδα των Σκοπίων! (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).

Συγκεκριμένα, οι χρήστες της σελίδας WeFlyCheap, αντικρίζοντας τις φωτογραφίες της Καβάλας, επισκέπτονται το link το οποίο βρίσκεται ακριβώς από πάνω τους και το οποίο τους παρέπεμπε σε «φθηνές και πολυτελείς» διακοπές στα… Σκόπια.

Μετά το ρεπορτάζ του KAVALA POST και του Καβάλα Συμβαίνει Τώρα, ο αντιδήμαρχος Καβάλας Δημοσθένης Τουλκίδης απάντησε στην Ολλανδική εταιρεία, αναφέροντας ότι αν η πρακτική της ανάρτησης φωτογραφιών της Καβάλας για να τραβήξει το ενδιαφέρον των πελατών της για άλλη πόλη ήταν ένα «λάθος», θα πρέπει να «κατεβάσει» άμεσα το συγκεκριμένο link, ειδάλλως η εταιρεία θα μπορούσε να στείλει τους πελάτες της στην Καβάλα για να απολαύσουν τις αναρτημένες φωτογραφίες ζωντανά! Σε κάθε άλλη περίπτωση, προειδοποίησε ο κ. Τουλκίδης, ο δήμος Καβάλας επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο μέσο.

Από την πλευρά της η Ολλανδική εταιρεία, απαντώντας στον κ. Τουλκίδη, τον ευχαρίστησε για την επισήμανσή του και παραδέχτηκε ότι «σίγουρα το post (σ.σ.: για την Οχρίδα) δεν είναι Μακεδονία», αλλά κι ότι δεν είχε σκοπό να παραπλανήσει τους πελάτες της. Παράλληλα, «κατέβασε» από το facebook την επίμαχη ανάρτηση και υποσχέθηκε ότι δε θα ξαναγίνει ανάλογο «λάθος» στο μέλλον.

Διαβάστε την «παρέμβαση» του Δημοσθένη Τουλκίδη

Dear sir/madam
On behalf of the Municipality of Kavala, Region of Macedonia and Thrace, Greece, and presuming that using pictures from Kavala to attract attention to another city was not your intention but rather an honest mistake, I am obliged to ask you to remove the above link from your Facebook wall as it is clearly misleading.
Otherwise I would suggest, you actually do offer you clients a visit to beautiful Kavala so they can see thiose pictures in real life!
The municipality would refrain from taking further legal actions as long as you comply with our kind request.

Kind Regards
Toulkidis Dimosthenis
Deputy Mayor of Development
Kavala
Region Macedonia and Thrace
Greece

Δείτε την απάντηση της εταιρείας στον αντιδήμαρχο Καβάλας