Προς χρήση το Αρδευτικό Δίκτυο στη Δυτική Πεδιάδα του Νέστου [φωτογραφίες]

Το έργο με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 13 εκ. ευρώ, άρχισε ήδη να χρησιμοποιείται από τους αγρότες της περιοχής, προς όφελος της αγροτικής ανάπτυξης, αλλά και του περιβάλλοντος-Οι ευχαριστίες Μαρκόπουλο σε νυν, αλλά και πρώην αυτοδιοικητικούς

Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας παρέδωσε σε δοκιμαστική χρήση την πρώτη φάση του έργου «Ολοκλήρωση Αρδευτικού Δικτύου στην Δυτική Πεδιάδα του Νέστου».

Το έργο με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 13 εκ. ευρώ, άρχισε ήδη να χρησιμοποιείται από τους αγρότες της περιοχής συμβάλλοντας καθοριστικά στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς θα εξοικονομήσει εκατομμύρια κυβικά νερού και θα προστατεύσει τα εδάφη της περιοχής από την αλάτωση.

Το συνολικό έργο μετά από πολλές δοκιμασίες (απένταξη, επανένταξη, capital controls, προβλήματα στις χρηματοδοτικές ροές του ΠΑΑ, προσπάθειες ματαίωσής του και αντικατάστασής του κ.ο.κ.), βρίσκεται στο 85% του φυσικού αντικειμένου και συνολικά θα εξυπηρετήσει περί τα 24.000 στρέμματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλλαν στην υλοποίηση του έργου, νυν και πρώην αυτοδιοικητικούς και συγκεκριμένα επισημαίνει την «καθοριστική συμβολή την οποία είχαν ο πρ. Νομάρχης Καβάλας κ. Θ. Καλλιοντζής, ο πρ. Διευθυντής Ε.Β. κ. Κ. Τσομπάνογλου (οι οποίοι ξεκίνησαν την προσπάθεια υλοποίησης του έργου), ο πρ. Υπουργός καθ. κ. Αθ. Τσαυτάρης, ο πρ. Ειδ. Γραμματέας του ΥΑΑΤ Δρ Αθ. Θεοχαρόπουλος, ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αρχ. Γρανάς, η διοίκηση και τα μέλη του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης (με ιδιαίτερη αναφορά στους κ.κ. Λεπίδα, Καβάζη και Καλτάκη). Επίσης ιδιαίτερη αναφορά οφείλεται στην Κ/Ξ ΤΕΣ – ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ, που κατασκευάζει το έργο καθώς και στις υπηρεσίες της ΠΕ Καβάλας (με ιδιαίτερη αναφορά στους επιβλέποντες κ.κ. Αναγνωστόπουλο και Παγόνη-Ιερονυμάκη και στους Προϊσταμένους κ.κ. Καραβά και Νεστορίδη)».