Ρουμάνοι δημοσιογράφοι σε Καβάλα και Παγγαίο: Ήρθαν, είδαν και δεν ήθελαν να… απέλθουν [φωτογραφίες]

Εντυπωσιασμένοι οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες από την ομορφιά των Αμμολόφων, της Νέας Ηρακλίτσας και της Νέας Περάμου, από τις τοπικές γεύσεις, αλλά και από τη φιλοξενία του δήμου Παγγαίου και της Περιφέρειας

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν από την Καβάλα και κυρίως από το Παγγαίο οι 23 Ρουμάνοι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι επισκέφτηκαν τους δύο δήμους, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας και του δήμου Παγγαίου και ως απόρροια των επαφών τις οποίες είχαν αμφότεροι κατά τη συμμετοχή τους στη μεγάλη Τουριστική Έκθεση του Βουκουρεστίου πριν από λίγο καιρό Romanian Tourism Fair 2018 (διαβάστε σχετικά εδώ κι εδώ) στην οποία συμμετείχαν επίσης η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, το Επιμελητήριο, καθώς και επαγγελματίες του Τουρισμού.

Οι Ρουμάνοι φιλοξενούμενοι έφτασαν το μεσημέρι του Σαββάτου 26 Μαΐου 2018 στην Καβάλα, όπου τους παραχωρήθηκε γεύμα σε παραλιακό εστιατόριο, ενώ η διαμονή τους μοιράστηκε ανάμεσα στο ξενοδοχείο LUCY και σε καταλύματα του δήμου Παγγαίου στη Νέα Ηρακλίτσα και στη Νέα Πέραμο.

Στο γεύμα είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστα Αντωνιάδη, καθώς και με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Καβάλας. Το βράδυ της ίδιας μέρας, η αποστολή των Ρουμάνων βρέθηκε στη Νέα Πέραμο, στην οποία συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη, ο οποίος, συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους, τους καλωσόρισε στην περιοχή η οποία ήδη έχει φορέσει τα καλοκαιρινά της.

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στον δήμο Παγγαίου από την πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του δήμου Παγγαίου Ελένη Μπενή και την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του δήμου Αναστασία Θεοδοσίου, οι οποίες ανέλαβαν και την περιήγηση των φιλοξενούμενων στην περιοχή από τη στιγμή που έφτασαν μέχρι και την αναχώρησή τους, ενώ παράλληλα τους παρέθεσαν αρκετά ιστορικά στοιχεία για την περιοχή, για τα τοπικά προϊόντα, για τα μνημεία του Βυζαντίου, της Ορθοδοξίας, αλλά και της Φύσης.

Όπως ήταν… φυσικό κι επόμενο, οι Ρουμάνοι εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά των Αμμολόφων, ενώ σχεδόν όλη η αποστολή δεν αντιστάθηκε και βούτηξε στα κρυστάλλινα νερά, παρά τα στενά χρονικά περιθώρια της επίσκεψής τους.

Όσοι δεν βούτηξαν, επισκέφτηκαν τον ιστορικό ναό του Αγίου Ανδρέα στο ομώνυμο χωριό, αντλώντας, παράλληλα, πληροφορίες για την ιστορία της ίδρυσης, αλλά και αναστήλωσής του, ενώ απόλαυσαν και την πανοραμική θέα του Κόλπου της Νέας Περάμου, της Ανακτορούπολης και του επιβλητικού Παγγαίου.

Η επίσκεψή τους έκλεισε με στάση στη Νέα Ηρακλίτσα, όπου παρέλαβαν από την κ. Μπενή ενημερωτικό υλικό για τον δήμο Παγγαίου, καθώς και κουραμπιέδες, ενώ ο κ. Αντωνιάδης τους ζήτησε να διαφημίσουν -ο καθένας από το πόστο του- στη χώρα τους τις ομορφιές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και εν προκειμένω του Παγγαίου και της Καβάλας.

Όσον αφορά τις εντυπώσεις τους; Εκτός από το φυσικό τοπίο, την Ιστορία, τις γεύσεις του Παγγαίου και τις προσιτές τιμές, οι Ρουμάνοι εκθείασαν τη φιλοξενία της Περιφέρειας και του δήμου Παγγαίου, με τους περισσότερους όχι μόνο να δηλώνουν ότι θα μεταφέρουν στην πατρίδα τους τις άριστες εντυπώσεις τους, αλλά και το ότι θα επιλέξουν και οι ίδιοι την περιοχή για τις επόμενες διακοπές τους.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη της Ρουμανικής αποστολής στον δήμο Παγγαίου