Στον «αέρα» το έργο της ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη;

Βρίσκεται ένα βήμα πριν την... απένταξη από το ΕΣΠΑ λόγω της αρχικής μελέτης του...

Σοβαρή «εμπλοκή» έχει ανακύψει με το έργο της ριζικής ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη συνολικού προϋπολογισμού 8,6 εκ. ευρώ το οποίο, ως γνωστόν, έχει ήδη δημοπρατηθεί και βρίσκεται στη φάση της οριστικής ανακήρυξης του αναδόχου που θα το υλοποιήσει.

Αναλυτικά, το έργο «Ανάπλαση και επέκταση δικτύου πεζοδρόμων στην περιοχή της Πλατείας Καπνεργάτη», προϋπολογισμού 2.781.203 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020. Το έργο είναι το μεγαλύτερο από αυτά που προβλέπονται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας, η οποία έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και προβλέπει την πεζοδρόμηση τμημάτων των οδών Κασσάνδρου και Αβέρωφ, τη μονοδρόμηση των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Δαγκλή, την κατασκευή περιοχών νερού και παρτεριών καθώς και μικρότερες παρεμβάσεις ανάπλασης επί της Πλατείας Καπνεργάτη και περιμετρικά αυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κώλυμα που έχει ανακύψει και το οποίο «απειλεί» το όλο έργο με απένταξη αφορά στην εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης στο υπάρχον Σχέδιο Πόλης το οποίο ισχύει και συγκεκριμένα στην πεζοδρόμηση της οδού Αβέρωφ η οποία απλά δεν… μπορεί να υλοποιηθεί!