Επιμελητήριο σε δήμαρχο Θάσου: «Φθηνή η δικαιολογία ότι δεν πήρες πρόσκληση…»

Ανακοίνωση – απάντηση στις δηλώσεις του Κώστα Χατζηεμμανουήλ που επικαλέστηκε ότι δεν προσκλήθηκε να πάρει μέρος στη σύσκεψη με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στην οποία γίνεται λόγος για ανυπόστατες δικαιολογίες

Με την δημοσιοποίηση του πίνακα αποδεκτών του email με το οποίο προσκαλούσε τους θεσμικούς παράγοντες του τουρισμού στην Καβάλα, και ανάμεσα τους και τους δήμους της περιφερειακής ενότητας, απάντησε το επιμελητήριο της Καβάλας στο παράπονο του δημάρχου Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ περί μη πρόσκλησης του στην συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά! Η απουσία του δημάρχου του νησιού από την σύσκεψη επισημάνθηκε από την αρχή και ο ίδιος με δηλώσεις του εξέφρασε την πικρία του, λέγοντας ότι δεν έλαβε καμία πρόσκληση από το Επιμελητήριο.

Λίγη ώρα αργότερα όμως η απάντηση από την άλλη πλευρά ήρθε με μια ανακοίνωση στην οποία, πέρα από το email και την πρόσκληση, εκφράζεται η έκπληξη του Επιμελητήριου για τα λεγόμενα του κ. Χατζηεμμανουήλ. Μάλιστα επισημαίνεται ότι το επιχείρημα περί μη πρόσκλησης αποτελεί φθηνή δικαιολογία για να καλυφθεί η απουσία του και να απαξιώσει έτσι την προσπάθεια προώθησης του τουρισμού στην Καβάλα, τονίζοντας ότι δεν θα τον ακολουθεί σ’ αυτές τις πρακτικές.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Επιμελητήριου Καβάλας

«Δικαίωμα του να απουσιάζει, αλλά δεν είναι δικαίωμα του να επινοεί ανυπόστατες…»

«Με έκπληξη διαβάζουμε σε ιστοσελίδα, την ψευδή είδηση, ότι δεν προσκλήθηκε από το Επιμελητήριο Καβάλας ο δήμαρχος Θάσου, στη συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά. Με μεγαλύτερη έκπληξη ακούμε και το Δήμαρχο Θάσου να επιβεβαιώνει ότι δεν προσκλήθηκε!

Δημοσιοποιούμε την πρόσκληση και το email το οποίο απεστάλη από το Επιμελητήριο και παραλήφθηκε από όλους. Όλοι οι φορείς και Δήμαρχοι του Νομού Καβάλας, τίμησαν με την παρουσία τους και το Επιμελητήριο και την Υπουργό.  Ο Δήμαρχος Θάσου επέλεξε να μην παραστεί (είναι δικαίωμά του), αλλά δεν είναι δικαίωμά του, να προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή του αυτή, επινοώντας ανυπόστατες δικαιολογίες.

Εάν κάποιοι ψάχνουν φθηνές δικαιολογίες για να καλύψουν την απουσία τους, από την συγκεκριμένη συνάντηση που κάναμε ως Επιμελητήριο, για την προώθηση του Τουρισμού του Νομού Καβάλας και να απαξιώσουν την προσπάθεια όλων μας για το καλό του τόπου, εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε, αλλά θα τους προτάξουμε την αλήθεια».