Οργανισμός Λιμένα Καβάλας ΑΕ: Ιστορικό… υψηλό με κέρδη ρεκόρ για το 2017!

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το 2018 αναμένεται να «πάει» την εταιρία ακόμα ψηλότερα! - Ποια έργα αναμένεται να εκτελεστούν

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 συνεδρίασε το Διοικητικό του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ) ΑΕ, με τα μέλη του να εγκρίνουν τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας για το 2017 οι οποίες «δείχνουν» μια πορεία όχι μόνον ανοδική αλλά… ιστορικά σημαίνουσα!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η ΟΛΚ ΑΕ παρουσιάζει κέρδη της τάξης των 792.987,66 €. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση κερδοφορίας της εταιρίας από την ημέρα ίδρυσής της!

Επίσης, αναφέρεται αναλυτικά:

«Εκτελέστηκαν πολλά μικρά έργα και παρεμβάσεις συντήρησης, αναβάθμισης υποδομών και υπηρεσιών και βελτιστοποίησης του περιβάλλοντος για τους χρήστες, στους λιμένες Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» – «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄», στον Λιμένα Κεραμωτής και στον Λιμένα Ελευθερών.

Η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. για το 2018 ενεργεί για την ωρίμανση και εκτέλεση  ιδιαίτερα σημαντικών έργων για τα λιμάνια αρμοδιότητάς της:

  • Αξιοποίηση του Εμπορικού Λιμένα Καβάλας «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄»
  • Επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών-επιστρώσεις στον προσήνεμο μόλο το Λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
  • Αξιοποίηση του χώρου των πρώην παλιών αποθηκών, που μετατρέπονται σε σύγχρονο πολυχώρο, στον οποίο θα δημιουργηθεί και cruise terminal.
  • Μεταφορά των υπηρεσιών του Λιμένα, σε τμήμα της τελωνειακής αποθήκης, στοχεύοντας στην αξιοποίηση του κτιρίου επι της Εθν. Αντίστασης και Αβέρωφ ως ξενοδοχείου.
  • Μελέτη επέκτασης κρηπιδώματος –προστασία λιμενολεκάνης -Η/Μ δίκτυα, στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας, στοχεύοντας στην μεταφορά του αλιευτικού στόλου στον λιμένα της Ιχθυόσκαλας
  • Ανάπλαση τμήματος Χ.Ζ. Λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» επί της οδού Αβέρωφ.
  • Προμελέτη για την διερεύνηση δυνατοτήτων χωροθέτησης μαρίνας
  • Ανακατασκευή της παλιάς σκάλας της Κεραμωτής.

Το 2018 αναμένεται αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας. Η Ο.Λ.Κ.  Α.Ε. στοχεύει σε νέες μορφές δραστηριοτήτων και παράλληλα με την ορθή εκμετάλλευση  της περιουσίας της πετυχαίνει την περαιτέρω ανάπτυξή της».