Οι Κινέζοι «καλοβλέπουν» την περιοχή της Καβάλας για επενδύσεις-Συνάντηση με Θόδωρο Μαρκόπουλο

Κινέζοι επιχειρηματίες βρέθηκαν στην Καβάλα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να προσελκύσουν κι άλλους επενδυτές από τη χώρα τους όχι μόνο για ακίνητα, αλλά και για προϊόντα-Ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της περιοχής

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο συναντήθηκαν το πρωί της Τετάρτης 18 Ιουλίου 2018 οι κ.κ. Jiang Qing Lin-πρόεδρος της Lei Xin Building Engineering, Co Ltd και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Xiamen Enterprises στο Πεκίνο, Li Xiao Dong-συγγραφέας και πρόεδρος του Επαρχιακού Πολιτιστικού Προωθητικού Συνδέσμου του Guangdong Provincial, Valeri Nikolov-πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Road-Silk Road της ΕΕ και πρόεδρος της Βουλγαρικής Ένωσης Νερού και οι Dossitey Tzvetanov και Valentina Cvetanova, οι οποίοι βρέθηκαν στην Καβάλα και στον δήμο Παγγαίου (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), μετά από πρόσκληση της “Kourtidis group”.

«Καλωσορίσαμε στο διοικητήριο μια πολυεθνική αντιπροσωπεία επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και συγχαίρω προσωπικά τον Νίκο Κουρτίδη και τη συνεργάτιδά του την κ. Δημήτροβα, οι οποίοι λειτουργούν σαν “Kourtidis group”, κάνοντας μια πολύ σημαντική επιχειρηματική προσπάθεια», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Έχουμε όλη τη διάθεση ως Περιφέρεια να ενημερώσουμε και να υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια με αναπτυξιακή κατεύθυνση, τη στιγμή που μετά από τόσα χρόνια κρίσης είναι ιδιαίτερα δύσκολα τα πράγματα και για τον ιδιωτικό τομέα, αλλά αυτό το δύσκολο βήμα είναι εκείνο που μπορεί να δώσει μια ανάσα προοπτικής για την τοπική οικονομία. Η περιοχή μας έχει όλα εκείνα τα προσόντα που μπορούν να συμβάλλουν στην υλοποίηση επενδύσεων που μπορούν να δρομολογήσουν μια πορεία που θα βοηθήσει τελικά τους πολίτες να μπορέσουν να δουν μια καλύτερη εργασιακή οικονομική προοπτική στην περιοχή τους», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Προχωράμε με πράξεις κι όχι με λόγια. Μετά από μεγάλο ταξίδι σε όλο τον κόσμο αρχίζουν και έρχονται επενδυτές στην περιοχή μας. Περιμένουμε ακόμη περισσότερους», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Κουρτίδης, ευχαριστώντας τον κ. Μαρκόπουλο για τη φιλοξενία.

Από την πλευρά τους οι Κινέζοι επιχειρηματίες εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να προσελκύσουν επενδυτές από τη χώρα τους στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι από τις φυσικές ομορφιές της, ενώ τόνισαν ότι υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ειδικά στον δήμο Παγγαίου.

Τέλος, η κ. Δημήτροβα δήλωσε ότι «είχαμε την ευκαιρία με τον κ. Κουρτίδη να συμμετέχουμε στη συνάντηση 6+1 στη Σόφια, όπου ήταν οι πρωθυπουργοί της Κίνας και της Βουλγαρίας και κάναμε αρκετές συναντήσεις με επιχειρηματίες από την Κίνα, το ενδιαφέρον των οποίων για τα Βαλκάνια είναι τεράστιο, καθώς δεν ήξεραν γενικότερα την περιοχή, για την οποία έμαθαν μέσω της συνάντησης αυτής. Το ενδιαφέρον τους δεν είναι μόνο για ακίνητα, αλλά και για διάφορα προϊόντα, τα όποια θέλουν να εισάγουν στη χώρα τους».