Πλέει προς… ιδιωτικά νερά το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας «Φίλιππος Β’»

Υψηλόβαθμα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ θα βρεθούν στην Καβάλα με... φόντο το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας-Ως μοναδική ευκαιρία για να αναπτυχθεί το λιμάνι χαρακτηρίζει την εκχώρησή του σε ιδιώτες ο Χρήστος Ηλιάδης

Στις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης εντάσσεται και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκχώρηση σε ιδιώτες των λιμανιών αρχικά της Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια της Καβάλας μέχρι το τέλος του 2019.

Προφανώς και έχει εκδηλωθεί σοβαρό ενδιαφέρον για την εκχώρηση του λιμανιού «Φίλιππος Β’», γι’ αυτό και η επίσκεψη την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφου και του Διευθύνοντος Συμβούλου Ριχάρδου Λαμπίρη στο γραφείο του προέδρου της ΟΛΚ ΑΕ Χρήστου Ηλιάδη, ο οποίος εδώ και έναν χρόνο βάζει ψηλά και ως επιτακτική ανάγκη για την αναπτυξιακή  πορεία του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας την παραχώρησή του σε ιδιώτη.

«Είναι η μοναδική ευκαιρία για να αναπτυχθεί όπως πρέπει το λιμάνι μας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, το ελληνικό δημόσιο διέθεσε 40 εκ. ευρώ και απαιτούνται άλλα τόσα για την ολοκλήρωση των υποδομών του λιμανιού. Πιστεύω ότι μόνο σε χέρια ιδιώτη το λιμάνι θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει έναν μεγάλο κύκλο εργασιών στην περιοχή», δήλωσε στην καθημερινή εφημερίδα της Καβάλας ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ο κ. Ηλιάδης.

Τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ θα έχουν συνάντηση αρχικά με τον κ. Ηλιάδη, στη συνέχεια θα κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους και αμέσως μετά θα βρεθούν στον χώρο του λιμανιού