Τίτλοι τέλους για τα διόδια στην Άσπρη Άμμο!

Το δικαστήριο απαγόρευσε τη συνέχιση των έργων για την εγκατάσταση τους από την Εγνατία ΑΕ, αποδεχόμενο το γεγονός ότι η περιοχή έχει χαρακτηριστεί δάσος και καταφύγιο άγριων ζώων, ενώ πιθανολογεί ότι οι εργασίες γίνονται σε έκταση ιδιοκτησίας της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Η «μάχη» για την αποτροπή της κατασκευής διοδίων στην περιοχή πάνω από την Άσπρη Άμμο κερδίθηκε και επίσημα από τον δήμο Καβάλας. Με απόφαση που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής 3 Αυγούστου 2018 το Ειρηνοδικείο Καβάλας, αναφορικά με τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, δικαιώνεται η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και κατ’ επέκταση ο δήμος Καβάλας.

Ειδικότερα σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, συντρέχει επείγουσα περίπτωση για την λήψη ασφαλιστικών μέτρων συνιστάμενη στον τερματισμό των εργασιών στην επίδικη περιοχή, προκειμένου να αποτραπεί δυσχερώς αναστρέψιμη κατάσταση εφόσον ολοκληρωθεί η κατασκευή του σταθμού διοδίων δεδομένου ότι η επίδικη έκταση έχει χαρακτηρισθεί ως δάσος και καταφύγιο άγριων ζώων (σχετικό έγγραφο του Δασαρχείου Καβάλας 6016/03-04-2017).

Τέλος πιθανολογήθηκε ότι τα έργα για την κατασκευή διοδίων κατασκευάζονται μέσα σε έκταση που είναι ιδιοκτησία της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ.

Τέλος γίνεται γνωστό πως η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα της, ιδίως της επαναφοράς των πραγμάτων στην πρότερα κατάσταση καθώς και της έγερσης αγωγής αποζημίωσης.