Η περιφέρεια ΑΜΘ προωθεί τον εναλλακτικό τουρισμό στη Γερμανία

Επιτυχημένη η συμμετοχή στην τουριστική έκθεση Tour Natur στο Ντίσελντορφ με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη

Επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην σημαντικότερη τουριστική έκθεση στην Ευρώπη για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων, Tour Natur η οποία έλαβε χώρα στον Ντίσελντορφ από τις 30 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου, 2018.

Η περιφέρεια ΑΜΘ, μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ Κώστα Αντωνιάδη, άνοιξε ένα κύκλο συμμετοχών σε διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού, στοχεύοντας σε μια αγορά η οποία έχει αυξητική τάση και αναπτύσσεται ραγδαία τόσο στην Γερμανία, όσο και στην υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη.

Η Tour Natur εστιάζει σε δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία, αλλά και σε υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες από την αναρρίχηση μέχρι και το κανό.

Στο περίπτερο της ΠΑΜΘ διατίθετο υλικό προβολής στην Γερμανική γλώσσα για όλη την Περιφέρεια, ως προορισμός, αλλά και των ειδικών μορφών τουρισμού που μπορεί να αναζητήσει ο επισκέπτης.

Ο Κώστας Αντωνιάδης πραγματοποίησε μια σειρά από ενδιαφέρουσες συναντήσεις Β2Β, τόσο με ταξιδιωτικούς πράκτορες που ειδικεύονται στο συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν, όσο και με δημοσιογράφους αλλά και ταξιδιωτικούς και μπλόγκερ, με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Για τη συμμετοχή της ΠΑΜΘ στην Tour Natur, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ, δήλωσε τα εξής: «Αποτελεί στρατηγικό στόχο της περιφερειακής μας αρχής η ανάδειξη του φυσικού και τουριστικού πλούτου της περιοχής μας και η ενίσχυση της τουριστικής εισροής από την Γερμανική αγορά. Θεωρούμε ότι η περιφέρεια μας μέσω του εναλλακτικού τουρισμού, μπορεί να αυξήσει την τουριστική εισροή της καθώς επίσης και να μεγαλώσει την τουριστική περίοδο της. Η συμμετοχή της ΠΑΜΘ στην Tour Natur σηματοδοτεί και την στρατηγική ανάδειξης και προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που αναπτύσσονται στην περιοχή μας».