Καβάλα: Εκτός από χαρτονομίσματα, κυκλοφόρησαν και πλαστά… δίευρα!

Το «τερμάτισαν» οι παραχαράκτες, οι οποίοι γέμισαν την αγορά της Βόρειας Ελλάδας και με πλαστά κέρματα-Προσοχή στα ρέστα που παίρνετε-Τι να προσέξετε για να μην πέσετε θύμα της απάτης

Εκτός από πλαστά χαρτονομίσματα των 100 και των 50 ευρώ (διαβάστε εδώ κι εδώ), στην αγορά της Καβάλας κυκλοφόρησαν και πλαστά… νομίσματα των 2 ευρώ!

Αρκετοί πολίτες και επαγγελματίες την «πάτησαν», μιας και δεν πήγε το μυαλό τους ότι μπορεί να υπάρχει πλαστό νόμισμα, όμως οι παραχαράκτες το πήγαν ακόμα παραπέρα, γεμίζοντας την Βόρεια Ελλάδα με πλαστά δίευρα.




Σημειώνεται ότι τόσο οι διαστάσεις όσο και το βάρος των παραχαραγμένων νομισμάτων και των μη τυπωμένων πυρήνων και δακτυλίων είναι ίδια ακριβώς με αυτά των γνησίων κερμάτων των δύο ευρώ και η μόνη διαφορά είναι στον ήχο τον οποίο κάνει το νόμισμα όταν πέφτει, καθώς στο γνήσιο ο ήχος είναι πιο μακρόσυρτος.

Δίευρα από το… Μαλάουι!

Πέρα, όμως, από τα πλαστά δίευρα, στην αγορά της Καβάλας εντοπίστηκαν και δίευρα τα οποία μπορεί να είναι πανομοιότυπα με τα κανονικά, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για νόμιμα από το… Μαλάουι με μηδενική αξία, καθώς το νόμισμα από το Μαλάουι -το οποίο λέγεται Kwacha- αξίζει 0.00571265 ευρώ. Προσοχή, λοιπό, στα ρέστα που παίρνετε…