Η (γαστρονομική) Καβάλα πάει… Παρίσι

Εκδήλωση προβολής της περιοχής ως γαστρονομικός και οινικός προορισμός στο εστιατόριο «Evi Evane» της Ντίνας Νικολάου, από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, τον ΕΟΤ και την Aegean Airlines

Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, στο πλαίσιο ανάδειξης της Καβάλας ως τουριστικού, γαστρονομικού και οινικού προορισμού, διοργανώνει σε συνεργασία με τον ΕΟΤ- Γραφείο Γαλλίας, την ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι και την Aegean Airlines, εκδήλωση προβολής της Καβάλας στην γαλλική αγορά.

Η ειδική αυτή εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων ταξιδιωτικού και γαστρονομικού ρεπορτάζ και θα λάβει χώρα την 22α Νοεμβρίου 2018 στο βραβευμένο εστιατόριο «Evi Evane» της γνωστής ελληνίδας σεφ Ντίνας Νικολάου, κατά την διάρκεια του οποίου εκτός των άλλων θα παρουσιαστεί και η δράση της επιχείρησης «Kavala Tales of Taste», με σκοπό την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων.

H προβολή των τοπικών προϊόντων θα γίνει μέσα από το υλικό παρουσίασης  που θα δημιουργηθεί ειδικά για τις ανάγκες της εκδήλωσης καθώς και με την τοποθέτηση τους σε ειδικό stand στον ίδιο χώρο. Κάποια από τα προϊόντα, σύμφωνα με διαμορφωμένο μενού που θα παρουσιαστεί, θα προσφερθούν και ως απεριτίφ.

Τα τοπικά προϊόντα που μπορούν να παρουσιαστούν είναι: λάδι – ελιά, κρασί, ούζο-τσίπουρο, ξύδι από σταφύλι, αλίπαστα, παστουρμάς, σουτζούκι, λουκάνικο, καπνιστή μοτσαρέλα, τυριά τύπου κασέρι, φέτα ή κατσικίσιο τυρί σε άλμη, σαρμαδάκι, τουρσιά, μέλι, γιαούρτι, ταχίνι, κουραμπιές, γλυκό κουταλιού (καρυδάκι ή σύκο ή ελιά).

Όλα τα προϊόντα θα πρέπει να είναι τυποποιημένα και να φέρουν ετικέτα με την επωνυμία της επιχείρησης και προαιρετικά να συνοδεύονται από φυλλάδια ή επαγγελματικές κάρτες, μεταφρασμένα τουλάχιστον στην αγγλική γλώσσα.

Θα προτιμηθούν παραγωγοί καθώς και επιχειρήσεις που εδρεύουν εντός των ορίων του δήμου Καβάλας και σε δεύτερη φάση παραγωγοί από όμορους δήμους.

Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετάσχουν, χορηγώντας τα προϊόντα τους για τη συγκεκριμένη ενέργεια, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 5 Νοεμβρίου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected], υπόψη: Μακρίνας Στρατηλάτη.