Μάρκος Δέμπας: Για γέλια και για κλάματα είναι ο ίδιος ο κ. Ζησίμου…

Σκληρή απάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας στον επικεφαλής της παράταξης «Ανανέωση Τώρα», με αφορμή την ανακοίνωσή του περί «τσιφλικιών» και «καταστροφής του κύρους του θεσμού»

Σκληρή απάντηση από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκο Δέμπα, προς τον επικεφαλής της παράταξης «Ανανέωση Τώρα», Παύλο Ζησίμου και στα όσα του καταλόγισε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διοικεί (διαβάστε την ανακοίνωση του Παύλου Ζησίμου εδώ).

«Για γέλια και για κλάματα είναι ο ίδιος ο κ. Ζησίμου κι είναι ντροπή για το Επιμελητήριο ο τρόπος με τον οποίο κινείται, θέλοντας την αυτοπροβολή του», σχολιάζει ο κ. Δέμπας, προσθέτοντας ότι «αρκετή λάσπη έριξε στον προεκλογικό αγώνα. Ας σταματήσει εδώ, όλα έχουν τα όριά τους».

«Κάποιοι θέλουν μίσος και διχόνοια στο Επιμελητήριο»

Ο κ. Δέμπας δήλωσε στο KAVALAPOST ότι «κάποιοι θέλουν μίσος και διχόνοια στο Επιμελητήριο. Ευτυχώς ο συγκεκριμένος κύριος, δεν κατόρθωσε να γίνει πρόεδρος γιατί θα ήταν η καταστροφή του Επιμελητηρίου, όμως συνεχίζει να ασχολείται και σήμερα με θέματα ανούσια επειδή δεν έχει κάτι να προτείνει ως κενός περιεχομένου προτάσεων και λύσεων. Με ψεύδη και συκοφαντίες για τη διοίκηση, προσπαθεί να υποτιμήσει και τον ρόλο του και τον ρόλο μας».

Όσον αφορά το τιμητικό Διοικητικό Συμβούλιο στη Θάσο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου διευκρίνισε: «Τη Δευτέρα ενημερώθηκαν μετά από πρόσκληση ότι το ΔΣ θα γίνει ή την Τρίτη ή την Τετάρτη το μεσημέρι εφόσον υπάρχει απαρτία. Τη Δευτέρα επικοινωνήσαμε με τα μέλη και αφού διαπιστώθηκε πως δεν θα υπάρχει απαρτία για το ΔΣ της Θάσου, τους ενημερώσαμε πως το Συμβούλιο θα γίνει την Τετάρτη το απόγευμα. Δεν ξέρω τι λέει ο Ζησίμου, όμως για μένα αυτός ο άνθρωπος είναι εχθρός του Επιμελητηρίου. Από ‘δω και πέρα θα βρει τη διοίκηση απέναντί του, αν δεν έχει τον θεσμικό του ρόλο και αν συνεχίσει να λέει ψέματα και να με συκοφαντεί. Ανέχτηκα 5 μήνες να με συκοφαντεί στον προεκλογικό αγώνα. Από ‘δω και πέρα όμως τέρμα. Αν δεν έχει αντιπολιτευτικό ρόλο με προτάσεις δεν αξίζει να είναι στο ΔΣ.

»Δεν μπορεί κάποιος που προσπαθεί με ανούσια θέματα, με θεατρινισμούς και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα που προσβάλλουν εμένα, το ΔΣ και τους προσκεκλημένους μας, να τους λέει ότι είναι ανδρείκελα και ότι ήρθαν επιστρατευόμενοι από εμένα για να παραστούν στο ΔΣ στη Θάσο. Αυτός που ήρθε μισή ώρα και έφυγε χωρίς να ακούσει τα προβλήματα της Θάσου; Σαν ανδρείκελο ο ίδιος είχε το θράσος να κάνει αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Να τον χαιρόμαστε αν νομίζει ότι έχει να προσφέρει κάτι στο Επιμελητήριο. Αν έχει να κάνει κάτι, είναι προτάσεις και όχι να λέει ψεύδη και να συκοφαντεί».

«Κλείνουν επιχειρήσεις κι εγώ θα μιλάω για τις βλακείες του Ζησίμου»

Συνεχίζοντας με την ίδια σκληρή γλώσσα, ο κ. Δέμπας αναφέρει: «Το Επιμελητήριο δεν είναι Βουλή, είμαστε επιχειρηματίες και το πρόβλημά μας είναι κοινό. Το πρόβλημά μας δεν είναι αν και πότε έγινε το ΔΣ. Το πρόβλημά μας είναι οι προτάσεις και οι λύσεις. Με κουτσομπολιά του κ. Ζησίμου δεν ασχολούμαι. Αν μας πει ότι δεν ήμασταν δίπλα στα μεγάλα προβλήματα της Θάσου, τότε να έρθει και να μιλήσει, τώρα όχι. Αυτός ο άνθρωπος λέει ψέματα γιατί έχει βλέψεις. Ίσως και οι δικοί του άνθρωποι ξέρανε πότε θα γίνει το Διοικητικό Συμβούλιο. Ο ίδιος πήγε μόνο και μόνο να βγάλει φωτογραφίες. Δε θα ξανασχοληθώ με τα καραγκιοζιλίκια του Ζησίμου. Το συμπέρασμα είναι πως λέει ψέματα.

»Όποιος ακούει αυτά τα πράγματα καταλαβαίνει πως είμαστε ελεεινοί. Δεν επιτρέπεται να γίνονται αυτά τα πράγματα και δυστυχώς μπαίνω κι εγώ σ’ αυτό το παιχνίδι. Είναι η τελευταία φορά. Δεν πρόκειται να του ξανακάνω αυτήν τη χάρη, γιατί μας θεωρεί πως είμαστε ηλίθιοι. Σήμερα γίνονται δεσμεύσεις λογαριασμών εις χείρας τρίτων, σήμερα κλείνουν επιχειρήσεις κι εγώ θα μιλάω για τις βλακείες του Ζησίμου».