ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ: Σημείο αναφοράς το περίπτερο της Καβάλας στη φετινή Philoxenia

Συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών και τα κολακευτικά σχόλια των διοργανωτών παρουσιάζοντας σε 3 ενότητες (διακοπές, πολιτισμός, γαστρονομία) το τουριστικό του προϊόν

Σε σημείο αναφοράς της φετινής Philoxenia αναδείχθηκε το περίπτερο του δήμου Καβάλας, το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών καθώς και τα κολακευτικά σχόλια των διοργανωτών αλλά και των εκθετών της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης της χώρας. Το συνολικού εμβαδού 40 τ.μ. εντυπωσιακό περίπτερο του δήμου,  παρουσίαζε διακριτά τις τρεις βασικές θεματικές ενότητες του τουριστικού του προϊόντος και συγκεκριμένα τον τουρισμό διακοπών , τον πολιτιστικό και τέλος τον γαστρονομικό τουρισμό δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη να προσεγγίσει ξεχωριστά την κάθε ενότητα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση του δήμου ως ιδανικού προορισμού 365 days, μέσα από την ανάδειξη της δράσης Kavala Tales of Taste και του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας με αιχμή του δόρατος τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και τα μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα Cosmopolis, Φεστιβάλ Φιλίππων και Air Sea Show.

Η αποστολή , η οποία αποτελούνταν από την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου και τρεις υπηρεσιακούς παράγοντες της επιχείρησης πλαισιώνονταν για πρώτη φορά από τετραμελή ομάδα του Air Sea Show με επικεφαλή τον Παναγιώτη Γεωργιάδη, το έργο της οποίας επικουρούσε με την καθημερινή του παρουσία στο περίπτερο, ο γνωστός παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς.

Η κα Ιωσηφίδου είχε την ευκαιρία στα πλαίσια της εκθέσεως να συναντηθεί με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με την οποία ανανέωσε το ραντεβού της στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες, καθώς και με τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργο Τζιάλλα  με τον οποίο συμφώνησαν στην από κοινού ενθάρρυνση  της συνέργειας  των λιμενικών  φορέων Θεσσαλονίκης και Καβάλας για την προώθηση και επανάκαμψη του τουρισμού κρουαζιέρας.

Τέλος η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ πραγματοποίησε πλήθος επαφών με τουριστικούς πράκτορες και διαμορφωτές κοινής γνώμης τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού (Ρωσία, Ισπανία , Γερμανία , Ελβετία κλπ) κατά την διάρκεια προγραμματισμένων συναντήσεων B2B και συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο με θέμα τον τουρισμό 55+ που διοργανώθηκε στα πλαίσια της φετινής εκθέσεως καθώς και στην ημερίδα του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών όπου παρουσιάστηκαν και οι εξελίξεις στα θέματα που αφορούν το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων.