H Βρετανίδα Πρέσβειρα στις μοναδικές εγκαταστάσεις παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Πραγματοποίησε τον περίπλου των εξεδρών και του ιδιόκτητου γεωτρυπάνου «Energean Force» καθώς και του GSP Jupiter, στο πεδίο Έψιλον

H Energean (LSE: ENOG, TASE: אנאג) είχε την χαρά να υποδεχθεί την ΑΕ Katherine Smith CMG, Πρέσβειρα της Βρετανίας στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις της στον Πρίνο της Καβάλας.

Η αντιπροσωπεία της Βρετανικής Πρεσβείας πραγματοποίησε τον περίπλου των εξεδρών και του ιδιόκτητου γεωτρυπάνου «Energean Force», το οποίο αυτήν την περίοδο εκτελεί μία οριζόντια γεώτρηση προς το πετρελαϊκό πεδίο Έψιλον. Επίσης, η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε τον περίπλου και του γεωτρυπάνου GSP Jupiter, το οποίο αυτήν την περίοδο εκτελεί κάθετη γεώτρηση στο ίδιο κοίτασμα.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η Βρετανίδα Πρέσβειρα δήλωσε τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση της Energean που μού έδωσε την ευκαιρία να επισκεφθώ τις εγκαταστάσεις. Ήταν μία συναρπαστική και κατατοπιστική επίσκεψη. Η Energean είναι μία εταιρεία που έχει τη βάση της στο Λονδίνο και οι επιχειρήσεις της στην Ελλάδα συνεισφέρουν στην διαφοροποίηση των πηγών η οποία, αποτελώντας μία σημαντική πλευρά της ενεργειακής ασφάλειας, συμβάλλει στην ασφάλεια και την σταθερότητα των οικονομιών της περιοχής».

Ο Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Energean, δήλωσε τα εξής:

«Ήταν μία μεγάλη τιμή για μία εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, η μετοχή της οποίας έχει εισαχθεί στον δείκτη FTSE 250, να υποδεχθεί την Βρετανίδα Πρέσβειρα κα. Smith και την διακεκριμένη συνοδεία της στις μοναδικές εγκαταστάσεις παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, τις οποίες λειτουργεί η Energean. Στον Πρίνο παράγεται πετρέλαιο και φυσικό αέριο επί 37 έτη και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το ιστορικό μας στην Υγεία, στην Ασφάλεια και το Περιβάλλον, τη δέσμευσή μας προς τις τοπικές κοινωνίες καθώς και για το επίτευγμα να έχουμε την τουριστική βιομηχανία και την βιομηχανία πετρελαίου να λειτουργούν παράλληλα σε αρμονία.

Η Energean επενδύει στην ευρύτερη περιοχή και έχει αναχθεί σε παίκτη – κλειδί στην ανάπτυξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ισραήλ και στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Βρετανική Κυβέρνηση για την υποστήριξή της, καθώς αυτή έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες της Μεσογείου στις οποίες η Energean επιχειρεί».