Black Friday με αγοραστική κίνηση αλλά χωρίς να… βουλιάζει η αγορά της Καβάλας

Ποια καταστήματα «βίωσαν» τη Μαύρη Παρασκευή και σε ποια προϊόντα έπεσαν... με τα μούτρα οι καταναλωτές σε βαθμό εξάντλησης αμφοτέρων

Μπορεί κάποιοι να επιστράτευσαν ακόμα και… αυτοκίνητα στους πεζοδρόμους της Καβάλας για να φορτώσουν τις υπερμεγέθεις τηλεοράσεις, ωστόσο η «Μαύρη Παρασκευή» της 23ης Νοεμβρίου 2018 στην Καβάλα, δεν ήταν τόσο… μαύρη όσο η αντίστοιχη του 2017.

Από το πρωί εκατοντάδες καταναλωτές «άλωσαν» την αγορά της Καβάλας, βλέποντας, όμως, το παραδοσιακό… έθιμο της Black Friday περισσότερο ως αφορμή για βόλτα «κι αν κάτσει» να αγοράσουν και κάτι. Ωστόσο, υπήρχε και το φανατικό καταναλωτικό κοινό το οποίο επέδραμε σε συγκεκριμένα καταστήματα. Ποια ήταν αυτά; Κυρίως τα καταστήματα με προϊόντα τεχνολογίας, ήτοι κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές και tablets.

Πρώτες «έφυγαν» οι μεγάλες τηλεοράσεις και τα κινητά, με κάποια προϊόντα να έχουν εξαντληθεί από το πρωί σε όλα τα καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων όχι μόνο στην Καβάλα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Φέτος «ακολούθησε» δειλά και η τοπική αγορά της Καβάλας την εκπτωτική «Μαύρη Παρασκευή», ωστόσο η κίνηση ήταν περιορισμένη και παρατηρήθηκε κυρίως σε καταστήματα ρουχισμού και αθλητικών ειδών τα οποία είχαν εκπτώσεις της τάξης άνω του 50%.

Ωστόσο, φέτος δεν παρατηρήθηκε η περσινή φρενίτιδα με τις ουρές έξω από τα μεγάλα πολυκαταστήματα, καθώς η Black Friday… εξαπλώθηκε όλη την εβδομάδα, δημιουργώντας άτυπα ένα εκπτωτικό 7ήμερο, εξ ου και η απουσία του συνωστισμού.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους καταναλωτές οι οποίοι ψώνισαν την εν λόγω μέρα, φρόντισαν να πάρουν ακόμα και τα… δώρα των Χριστουγέννων, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι «απορροφήθηκε» ένα μέρος της αγοραστικής εορταστικής δύναμη. Μένει να διαψευστεί ή να επιβεβαιωθεί αυτό τις επόμενες μέρες.