Έξτρα ενίσχυση σε όσους έλαβαν το 2017 το επίδομα θέρμανσης

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα ανοίξει με τη νέα χρονιά και θα αφορά το επίδομα θέρμανσης για το 2018-Όλος ο Νομός Καβάλας θα πάρει το επίδομα-Παραμένει «αγκάθι» ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης

Μπορεί η πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης να μην έχει ανοίξει ακόμη για τους δικαιούχους, ωστόσο όσοι έλαβαν την επιδότηση to 2017, θα δουν πιστωμένους τους λογαριασμούς τους με μια έξτρα ενίσχυση ως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Όπως δήλωσε στον ALPHA Radio 88,6 o αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Μεταξάς: «Όσοι πήραν πέρυσι επίδομα, χωρίς καμία ενέργεια, θα πάρουν ένα ποσό το οποίο δεν το γνωρίζουμε ακριβώς πόσο έχει προσδιοριστεί ανά ζώνη, σαν ενίσχυση, πέρα από το κανονικό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για το οποίο αναμένουμε να ανοίξει η πλατφόρμα με το νέο έτος. Η Καβάλα ανήκει στη δεύτερη ζώνη. Συγκεκριμένα, όλος ο Νομός Καβάλας θα πάρει το επίδομα. Αυτή η ενίσχυση που θα δοθεί -υποτίθεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου- δεν έχει καμία σχέση με το επίδομα θέρμανσης, το οποίο μετράει για όσους προμηθεύτηκαν με πετρέλαιο από τις 15 Οκτωβρίου και μετά. Να μη δημιουργηθεί σύγχυση ανάμεσα σε αυτή την επιπλέον ενίσχυση και στο νέο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης».

Ερωτηθείς αν υπάρχει πλέον αυξημένη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης ο κ. Μεταξάς είπε: «Αν υπολογίσετε ότι ξεκίνησε με 1,17 κι αυτήν τη στιγμή διατίθεται προς 1,05 με τάση για το 1 ευρώ, σαφώς υπάρχει μείωση της τιμής. Υπάρχει μια κινητικότητα, λόγω της πτώσης της τιμής και του κρύου. Όλα τα επιδόματα βοήθησαν. Έχουμε καταλήξει να είμαστε μια κοινωνία επιδομάτων. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να τα αποφύγει αυτά, αν μείωνε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Η λαθρεμπορία στα καύσιμα έχει καταπολεμηθεί, ο αυξημένος φόρος είναι καθαρά φοροεισπρακτικό μέσο».