Επιμελητήριο Καβάλας: Κοπή βασιλόπιτας σε τόνους… προεκλογικούς [φωτογραφίες]

Ο κορυφαίος θεσμός για την Επιχειρηματικότητα στον Νομό τήρησε το έθιμο με ευχές η Νέα Χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη

Με το «βλέμμα» στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε αλλά και στη «σκιά» της παραίτησης Καμμένου από την Κυβέρνηση που ως είδηση «έσκασε» λίγο νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, στο Batis Multiplex η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Η Αίθουσα OdysSea του πολυχώρου που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης «γέμισε» ασφυκτικά με το σύνολο σχεδόν των Αρχών της Καβάλας να δίνουν το «παρών» σε μια εκδήλωση που, παραδοσιακά, δίνει τον «τόνο» και καταγράφει τον «παλμό» του Επιχειρείν για τον Νομό μας.

Μάρκος Δέμπας: Θετικό το ισοζύγιο το 2018, αλλά…

Στον σύντομο χαιρετισμό του με την έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας επεσήμανε για άλλη μια φορά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Καβάλας τα τελευταία χρόνια. Ο Μάρκος Δέμπας, ωστόσο, «στάθηκε» στο γεγονός ότι το έτος 2018 το ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων στον Νομό ήταν θετικό κατά 263 εγγραφές περισσότερες από τις διαγραφές και ευχήθηκε το 2019 να είναι καλύτερο από κάθε άποψη.




Τη βασιλόπιτα του Επιμελητηρίου Καβάλας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου του θεσμού στην ευημερία του τόπου και σημειώνοντας πως η ετυμολογία της λέξης «Επιμελητήριο» δεικνύει επιμέλεια και, άρα, φροντίδα για τους επιχειρηματίες και, κατ’ επέκταση, τους πολίτες.

«Θερμό» επεισόδιο βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και «πυροσβεστική» κίνηση Τσανάκα

Η τοποθέτηση του βουλευτή ΝΔ Νίκου Παναγιωτόπουλου που έγινε σε «αντιπολιτευτικούς» τόνους προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Παπαφιλίππου ο οποίος, με το πέρας της, έκανε λόγο για… «όνειρα», προκαλώντας μία «στιχομυθία» εκτός μικροφώνων που, προς στιγμή, φάνηκε ότι θα ανεβάσει το «θερμόμετρο».

Ωστόσο, «πυροσβεστικά» λειτούργησε ο χαιρετισμός της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα η οποία, ανεβαίνοντας στο βήμα για να παραλάβει το κομμάτι της βασιλόπιτας, προέτρεψε σε όλους «ειρήνη υμίν» και… εισακούστηκε!

Σε όλους τους χαιρετισμούς που ακολούθησαν από αιρετούς και μη, οι ομιλητές δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην προεκλογική χρονιά που διανύουμε, με κάλπες για την Ευρωβουλή, τον πρώτο και δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης αλλά και το Εθνικό Κοινοβούλιο, και να ευχηθούν καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους αλλά και καλή μετέπειτα συνεργασία για το καλό του τόπου σε όλους όσους θα εκλεγούν.

Οι παρουσίες

Μεταξύ άλλων, το «παρών» στην κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Καβάλας έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ.κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, οι Αντιδήμαρχοι Καβάλας Ευαγγελία Δρακονάκη, Μαρία Φραντζεσκάκη και Ηλίας Καλανταρίδης, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ.κ. Κωστής Σιμιτσής (Ανοιχτή Πόλη), Μάκης Παπαδόπουλος (Ο Τόπος της Ζωής μας) και Άρης Βέρρος (Συμπαράταξη Πολιτών), ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής Δημοσθένης Τουλκίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής, ο τ. Νομάρχις Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής, ο τ. πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης κ.ά.