Έτσι θα γίνει το λιμάνι του Λιμένα Θάσου…

Η μαρίνα περνάει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ανοίγοντας τον δρόμο για... wifi, για παγκάκια που θα «λένε» τον καιρό και θα φορτίζουν κινητά, ακόμα και για υποθαλάσσιο φωτισμό των αρχαίων-Αναλυτικά οι παρεμβάσεις

Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου περνάει σε λίγες μέρες η μαρίνα του Λιμένα Θάσου, ύστερα από μεγάλες προσπάθειες του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, Νίκου Ιωάννου και του δημάρχου Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για παρεμβάσεις, κάτι το ποίο μέχρι τούδε δεν ήταν δυνατόν. Ήδη υπάρχει σχέδιο για ριζική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, αρχής γενομένης με την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων εντός της μαρίνας.

Επίσης, στον Λιμένα -καιρού επιτρέποντος- ξεκινάει η ασφαλτόστρωση όλης της χερσαίας ζώνης, ενώ αυτές τις μέρες βγαίνει σε δημοπρασία ο νέος φωτισμός στο Παλιό Λιμάνι του Λιμένα, κοντά στο Καλογερικό.

Επιπλέον, περνάει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου και η νέα μαρίνα των Λιμεναρίων, η οποία έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στη φάση της ηλεκτροδότησης.

Παρεμβάσεις από το… μέλλον

Μέσα στις προγραμματισμένες παρεμβάσεις, ξεχωρίζουν και κάποιες οι οποίες θα αναβαθμίσουν τις τουριστικές υπηρεσίες του νησιού και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό και συνάμα πρακτικό. Στα λιμάνια τα οποία ανήκουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου θα τοποθετηθούν παγκάκια με ηλιακή ενέργεια στα οποία θα μπορεί ο τουρίστας να φορτίζει το κινητό, το tablet ή το laptop, να παίρνει κάποιες πληροφορίες για το νησί και να βλέπει ακόμα και τον καιρό μέσω μια οθόνης η οποία θα βρίσκεται στο πλάι της κατασκευής, ενώ θα υπάρχει wifi, ήτοι δωρεάν internet σε όλα τα προαναφερόμενα λιμάνια.

Επίσης στα 2 μεγάλα λιμάνια του νησιού, στον Λιμένα και στον Πρίνο, θα τοποθετηθούν νέοι πυλώνες με led προβολείς για τη διευκόλυνση των ferry boat, ώστε να μπορούν δένουν με ασφάλεια κατά τις βραδινές ώρες, καθώς και για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Παράλληλα, θα φωτιστεί με νέο φωτισμό το Παλιό Λιμανάκι του Λιμένα, κοντά στο Καλογερικό, έργο το οποίο βγαίνει σε λίγες μέρες σε δημοπρασία, ενώ προβλέπεται και ένας υποθαλάσσιος φωτισμός, στα σημεία στα οποία υπάρχουν αρχαία ευρήματα.