Σε «επιφυλακή» το Επιμελητήριο Καβάλας μετά από τα περιστατικά εξαπάτησης επιχειρηματιών

Τα τελευταία κρούσματα έχουν να κάνουν με τη Διεύθυνση Υγείας-Οι «μεσολαβητές» τηλεφωνούν με απόκρυψη-Τι συμβουλεύει στους επιχειρηματίες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας

Κύκλωμα επιτήδειων αποσπά από επιχειρηματίες της Καβάλας χρήματα προκείμενου να τους «βοηθήσει» με το αζημίωτο στην έγκριση χρηματοδοτικών εργαλείων για τις ανάγκες των επιχειρήσεών τους (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Για το τι συμβαίνει και για τα περιστατικά τα οποία καταγράφηκαν, ενημερώνει τον επιχειρηματικό κόσμο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, σε παρέμβασή του στον ALPHA Radio 88,6.

Οι συμβουλές του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας προς τον επιχειρηματικό κόσμο

«Το τελευταίο διάστημα γίναμε κοινωνοί καταγγελιών από συμπολίτες μας ότι τους τηλεφωνούν διάφοροι για διάφορα ζητήματα, προσφέροντας διευκολύνσεις ακόμα και σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Τις τελευταίες ημέρες έχουν βάλει και τη Διεύθυνση Υγείας και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, λέγοντας ότι από αυτές πρέπει να συγκεντρωθούν έγγραφα για να τα στείλουμε στην Αθήνα κι εμείς μπορούμε να διεκπεραιώσουμε αυτές τις δουλειές, δίνοντας στον κόσμο έναν τραπεζικό λογαριασμό για να βάλει μέχρι 200 ευρώ, μικροποσά δηλαδή, για να μη θορυβηθεί ο κόσμος. Αυτό μάλιστα έγινε και στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου.

»Αυτό μας έκανε ακόμα πιο επιφυλακτικούς για ό,τι συμβαίνει. Συζήτησα και με τον Νομίατρο, τον κ. Παπαδόπουλο, μήπως ζητείται κάτι από τη Διεύθυνση Υγείας και μου το διέψευσε κατηγορηματικά. Οι Διευθύνσεις της Καβάλας δεν έχουν κάνει καμία τέτοια κίνηση. Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες εξαρθρώθηκε ένα τέτοιο κύκλωμα και τα άτομα που το αποτελούσαν τιμωρήθηκαν με πολλά χρόνια φυλάκισης. Για τους λόγους αυτούς κάναμε αυτήν την αναγγελία προς τον κόσμο για να γνωρίζει πως υπάρχει σοβαρό θέμα.

»Τα περιστατικά που μας έχουν καταγγελθεί είναι αρκετά. Οι άνθρωποι αυτοί παίρνουν τηλέφωνα με απόκρυψη αριθμού για να μην τους βρίσκει κανείς. Ένα ανάλογο θέμα είχε προκύψει και πέρυσι και ήταν αρκετός ο κόσμος που έστειλε αυτά τα χρήματα για να εξυπηρετηθεί. Μπορεί τα ποσά να είναι μικρά για τον καθένα, σκεφτείτε όμως πόσα χρήματα θα μαζευτούν από  το κύκλωμα, αν τα δώσουν, για παράδειγμα, 100 άτομα.

»Τονίζουμε ότι ο κόσμος θα πρέπει να μας καλεί για να τους ενημερώνουμε για ό,τι θέλουν και όχι να καταφεύγουν σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Όλες μας οι υπηρεσίες δίνονται δωρεάν και ηλεκτρονικά. Αν ο κόσμος δεχτεί ανάλογα τηλεφωνήματα, καλό θα ήταν να μας ενημερώσει, για να ενεργήσουμε ανάλογα, σε συνεργασία με την αστυνομία. Η καλύτερη ασπίδα σε αυτές τις ενέργειες είναι η δημοσιότητα και η ενημέρωση του κόσμου», αναφέρει ο κ. Δέμπας.