Η καρδιά της εγχώριας αλιείας θα χτυπήσει το καλοκαίρι στην Καβάλα

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας υπέβαλε πρόταση στη διοίκηση της ΔΕΘ ΑΕ ώστε να φιλοξενήσει η Καβάλα την 1η Πανελλήνια Έκθεση Αλιείας και Αλιευμάτων

Την 1η Πανελλήνια Έκθεση Αλιείας και Αλιευμάτων θα διοργανώσει το Επιμελητήριο Καβάλας στο εκθεσιακό κέντρο Απόστολος Μαρδύρης», ενδεχομένως στις αρχές καλοκαιριού του 2019. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, υπέβαλε πρόταση στη διοίκηση της ΔΕΘ ΑΕ με την οποία συνεργάζονται στην KAVALAEXPO, γιατί η Καβάλα έχει καλύπτει τις προδιαγραφές για μια τέτοια διοργάνωση.

«Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Χαλκιδική, η περιοχή συγκεντρώνει το 65% των αλιευμάτων της χώρας. Η Ιχθυόσκαλα της Καβάλας είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας», σημειώνει.

Το Επιμελητήριο προχωρά σε έρευνα αγοράς και θα ακολουθήσει συνάντηση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να λάβουν τη σύμφωνη γνώμη και να τεθεί η διοργάνωση υπό την αιγίδα του.

«Θέλουμε να έχουμε την αίγλη μιας πανελλήνιας έκθεσης με συμμετοχές από την Κρήτη, το Ιόνιο, το Νότιο και Βόρειο Αιγαίο», περιγράφει ο κ. Δέμπας. «Να συναντηθούν οι επιχειρήσεις, να γίνει ένα φόρουμ όπου θα τεθούν προβληματισμοί για την απαγόρευση της αλιείας ορισμένων ειδών, αλλά και τις νόρμες της ΕΕ που ενίοτε μας βρίσκουν αντίθετους. Το θέμα είναι ότι οι Τούρκοι αλιείς υπόκεινται σε άλλους κανονισμούς. Μπορούν να τεθούν αυτά τα ζητήματα ώστε στη συνέχεια να έχουμε επαφή με τα υπουργεία μας και την ΕΕ», σημειώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Καβάλας.

*Πηγή: ypaithros.gr