Το Discovery Channel κάνει focus στις ομορφιές του δήμου Παγγαίου

Δημοσιογράφοι της Ρουμανίας με «ειδικότητα» στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού έδειξαν ενδιαφέρον για τις ομορφιές του Παγγαίου-Επιτυχημένη η παρουσία του δήμου στις τουριστικές εκθέσεις σε Βελιγράδι και Βουκουρέστι

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η συμμετοχή του δήμου Παγγαίου στις Διεθνείς  Τουριστικές Εκθέσεις IFT Beligrade 2019 στη Σερβία και TTR IROMANIA TOURISM FAIR στη Ρουμανία, το διάστημα 21-24/02/2019 μέσω τις Περιφέρειας ΑΜ-Θ, στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης της περιοχής σε διεθνείς τουριστικές αγορές, με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών ροών.

Στη θεματική ενότητα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω εκπροσώπων, επαγγελματιών και παρουσία της προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης δήμου Παγγαίου, Ελένης Μπενή στη Ρουμανία, προβλήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε τουριστικούς πράκτορες και διεθνή ΜΜΕ, η ευρύτερη περιοχή του δήμου Παγγαίου.

Με δεδομένο το έκδηλο ενδιαφέρον, εκτός από το παραλιακό μέτωπο και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού στον δήμο Παγγαίου από το σέρβικο και ρουμάνικο τουριστικό κοινό και την επιτυχημένη παρουσία των εκπροσώπων του δήμου Παγγαίου, η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αναμένεται και στο μέλλον να αξιοποιήσει το εν γένει τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας και εμπλουτίζοντας το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, μέσα από στοχευμένες δράσεις τουριστικής προβολής.

Η κ. Μπενή με αφορμή τη συμμετοχή του δήμου Παγγαίου στις δύο Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο δήμος Παγγαίου μέσα από την παρουσία του σε Σερβία και Ρουμανία, καθώς και στην τουριστική έκθεση στη  Σόφια το προηγούμενο χρονικό διάστημα, υλοποιεί τον εξωστρεφή σχεδιασμό που έχουμε χαράξει ως Επιτροπή για την τουριστική προβολή της περιοχής η οποία ήταν εξαρχής στρατηγική επιλογή μας.

»Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜ-Θ, Κώστα Αντωνιάδη, καθώς και τα στελέχη του ΕΟΤ σε Σερβία και Ρουμανία, για την άριστη συνεργασία. Με το δυναμικό μας “παρών” στις τουριστικές εκθέσεις δηλώνουμε στην πράξη ότι στεκόμαστε αξιόπιστα στο πλευρό των τοπικών φορέων τουρισμού και των αντίστοιχων επαγγελματικών κλάδων της περιοχής μας, οι οποίοι με την παρουσία τους στηρίζουν την προσπάθειά μας αυτή. Θεωρώ ότι τα αποτελέσματα της συλλογικής δουλειάς που γίνεται, έφεραν ήδη θετικό αποτέλεσμα και για τον λόγο αυτό συνεχίζουμε να πορευόμαστε συλλογικά και προγραμματισμένα και στο μέλλον».

Ενδιαφέρον και από το Discovery Channel

Το Παγγαίο, όμως, δεν κέντρισε το ενδιαφέρον μόνο των οπαδών του συμβατικού τουρισμού του διπτύχου ήλιος-θάλασσα, αλλά και εκείνων οι οποίοι ενδιαφέρονται για πιο εξειδικευμένες εξορμήσεις. Ανάμεσα στους δημοσιογράφους, μάλιστα, οι οποίοι έδειξαν ειδικό ενδιαφέρον για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού ήταν και ο Rasvan Petrisor, ανταποκριτής του Discovery Channel και δημοσιογράφος του Ρουμάνικου καναλιού TVR.

Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία να έρθει το καλοκαίρι στο Παγγαίο και να τραβήξει πλάνα από τις ομορφιές του βουνού, με την κ. Μπενή να τον κατατοπίζει όσον αφορά τη βλάστηση, τα πετρώματα και τις εναλλακτικές δράσεις τις οποίες μπορεί να φιλοξενήσει το Παγγαίο.