Καβάλα: «Πρωταθλητής» στην αναβολή δρομολογίων το υδροπτέρυγο

Ούτε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 θα ξεκινήσει τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα-Λιμένας Θάσου το F/D KONSTANTINOS I-Αιτία ο δεύτερος δεξαμενισμός του λόγω της πολύμηνης απραξίας του-Πότε ξεκινάνε τελικά τα δρομολόγια

Κι εκεί που όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια την 1η Μαρτίου 2019, τελικά το υδροπτέρυγο F/D KONSTANTINOS I φαίνεται να ξεκινάει στις 11 του μηνός τα δρομολόγια και… βλέπουμε.

Το F/D KONSTANTINOS I θα πρέπει να δεξαμενιστεί εκ νέου, καθώς το σκάφος παρέμεινε αρκετό καιρό ανενεργό στο λιμάνι. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του δεξαμενισμού το δελφίνι θα δεξαμενιστεί στο εμπορικό λιμάνι ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β’ από την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 μέχρι τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019. Αμέσως μετά θα περιμένει μέχρι να προσκομιστούν τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία απαιτεί ο νηογνώμονας ο οποίος το παρακολουθεί και θα επιστρέψει στον επιβατικό λιμένα «Απόστολος Παύλος» για να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του.

Να θυμίσουμε πως 2 χρόνια τώρα η γραμμή αυτή ήταν ανενεργή. Μετά από 2 χρόνια και περνώντας στην κυριολεξία 40 κύματα η γραμμή επαναλειτουργεί και πάλι.

Οι τιμές των εισιτηρίων θα παραμείνουν στα 10 ευρώ, ενώ μείωση στην τιμή του εισιτηρίου θα υπάρξει και στα παιδιά έως και 14 ετών, αλλά και σε άλλες κοινωνικές ομάδες όπως (άνεργοι και πολύτεκνοι).

Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού θα είναι 40 λεπτά, ενώ η υπηρεσιακή ταχύτητα την οποία θα αναπτύσσει το δελφίνι κατά τη διάρκεια του πλου του θα είναι 28-30 κόμβοι.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας δεσμεύτηκαν για τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 ως ημέρα έναρξης των δρομολογίων. Να θυμίσουμε πως το υδροπτέρυγο είχε ήδη δεξαμενιστεί το καλοκαίρι του 2018, οπότε αυτή είναι και η δεύτερη συντήρησή του.

Αναλυτικά τα δρομολόγια ανά ημέρα

*Πηγή: kavalaportnews.gr