Τουριστικές Εκθέσεις: Κέρδισε τις εντυπώσεις η Καβάλα σε Βουκουρέστι και Βελιγράδι [φωτογραφίες]

Τι «βλέπουν» οι Ρουμάνοι πίσω από το όνομα της Καβάλας-Η... λατρεία για τον θρησκευτικό τουρισμό, το COSMOPILIS, το Kavala AirSea Show και η ιδέα για ένα Ελληνορουμανικό μουσικό φεστιβάλ το καλοκαίρι

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τουριστικών εκθέσεων του πρώτου διμήνου του 2019 με τη συμμετοχή της Καβάλας στις εκθέσεις Βουκουρεστίου και Βελιγραδίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο η παρουσία της Τουρκίας, ιδιαίτερα στην έκθεση του Βουκουρεστίου, ήταν ιδιαίτερα αναβαθμισμένη, παρ’ όλα αυτά όμως το ενδιαφέρον των Ρουμάνων επικεντρώθηκε για μία ακόμη φορά στους ελληνικούς προορισμούς με κυριότερο την Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή της, εξ ου και η συμμετοχή σε αυτήν όλων των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και πλήθους επαγγελματιών της περιοχής.

Για ακόμη μια φορά πρωταγωνίστησε το ενδιαφέρον για τον θρησκευτικό τουρισμό, καθώς το σχετικό έντυπο ήταν το πρώτο που εξαντλήθηκε.

Ενδεικτικό της αναγνώρισης που έχει αποκτήσει τα τελευταία τρία χρόνια η περιοχή μας στους Ρουμάνους η πρόταση που έγινε στην πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Αναστασία Ιωσηφίδου γνωστών καλλιτεχνών της χώρας αυτής, μέσω του ΕΟΤ, για τη διοργάνωση στην Καβάλα εντός του 2019 μεγάλης υπαίθριας συναυλίας με διάσημους καλλιτέχνες των δύο χωρών ως προπομπού, μάλιστα, της καθιέρωσης σε ετήσια βάση στην πόλη μας ενός ελληνορουμανικού φεστιβάλ μουσικής.

Με τον τρόπο αυτό για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε η δύναμη ενός συγκεκριμένου video clip καλλιτέχνη το οποίο γυρίστηκε στην Καβάλα όσον αφορά την αναγνωρισιμότητα και την καθιέρωση του προορισμού.

Συζητήθηκε ακόμη η διοργάνωση σε συνεργασία με μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, ενός fam trip δημοσιογράφων του οδικού και του γαστρονομικού τουρισμού για την προβολή της Καβάλας και των νέων μοντέλων αυτοκινήτων της εταιρίας.

Τι «βλέπουν» οι Ρουμάνοι πίσω από το όνομα της Καβάλας

Εκτός από τον θρησκευτικό τουρισμό, οι Ρουμάνοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το COSMOPOLIS, ρωτώντας σχετικές λεπτομέρειες για τη διοργάνωση, αλλά και για το Kavala AirSea Show, για το οποίο υπήρχε και σχετικό banner.

Φυσικά, έξω από τα ενδιαφέροντα των υποψήφιων επισκεπτών τόσο στο Βουκουρέστι όσο και στο Βελιγράδι δεν έμειναν οι Καβαλιώτικες γεύσεις, με τους κουραμπιέδες να γίνονται… ανάρπαστοι.