«Μαρμαράδες» Μακεδονίας – Θράκης: Τιμώντας τους ιδρυτές…

Την πρώτη του μεγάλη εκδήλωση για το 2019 πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης, βραβεύοντας 4 επιχειρηματίες για την μακρόχρονη προσφορά τους στον κλάδο

Με εξαιρετική επιτυχία και την παρουσία της πλειοψηφίας των μελών του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησε την πρώτη εκδήλωση για το 2019 στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου «Μπάτης» στην Καβάλα, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση αποτελούνταν από δύο μέρη: αφενός πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση του Συνδέσμου για το νέο έτος, κατά τη διάρκεια της οποίας η Πρόεδρος Κωνσταντίνα Λαζή – Αναγνωστοπούλου παρουσίασε τα πεπραγμένα του 2018, ενώ στην ομιλία της δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ένα προς ένα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συνεισφορά τους στο έργο του Συνδέσμου. Τη σκυτάλη πήρε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος από την πλευρά του ανέλυσε τους στόχους που ο Σύνδεσμος έχει θέσει για την ισχυροποίηση τόσο του ιδίου ως θεσμού όσο και του κλάδου καθώς και τα επόμενα βήματα υλοποίησης και πραγμάτωσης των στόχων αυτών.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αφορούσε την απονομή των επιχειρηματικών βραβείων «Συνδεκτικοί Δεσμοί Οικογένειας και επιχειρήσεις Μαρμάρου: Τιμώντας τους Ιδρυτές», που για πρώτη φορά διοργάνωσε ο Σύνδεσμος και ευελπιστεί να εξελιχθεί σε θεσμό. «Στόχος του Συνδέσμου είναι να δημιουργήσει ένα θεσμό απονομής επιχειρηματικών βραβείων ως αναγνώριση και επιβράβευση της προσφοράς των εταιρειών στον τομέα του μαρμάρου», ανέφερε η κ. Λαζή.

Τιμήθηκαν τέσσερις επιχειρηματίες, μέλη του Συνδέσμου, για τη μακρόχρονη προσφορά τους στον κλάδο του μαρμάρου, εφαρμόζοντας επιτυχημένες πρακτικές διοίκησης και μεταλαμπαδεύοντας στην επόμενη γενιά την αξία της οικογένειας εντός της επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα, τα βραβεία απονεμήθηκαν στον Χένες Αλτ της εταιρείας «Nordia ΑΕ», τον Ηλία Κυριακίδη της εταιρείας «FHL Κυριακίδης Μάρμαρα – Γρανίτες ΑΕ» (αντ’ αυτού το βραβείο παρέλαβε ο Γρηγόρης Μακρίδης), τον Ευάγγελο Χαϊδά της βιομηχανίας μαρμάρου «Ικτίνος Ελλάς ΑΕ» και τον Δημήτριο Χαριτόπουλο της εταιρείας «ΔΝ Χαριτόπουλος ΑΕ».

Στην αναγνώριση της προσφοράς των συνεργατών του μέσω της βράβευσης του ιδίου αναφέρθηκε ο κ. Αλτ, ενώ ο κ. Χαϊδάς τόνισε τη συμβολή των ισχυρών οικογενειακών δεσμών στη διαδοχή και τη μακροημέρευση της επιχείρησης, μέσω της μετάδοσης από γενιά σε γενιά γνώσεων και επιτυχημένων πρακτικών. Από πλευράς του ο κ. Χαριτόπουλος σχολίασε τη συνεχιζόμενη επί σειρά ετών αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού για τον κλάδο του μαρμάρου, επισημαίνοντας τη σκληρή και συνεχή δουλειά ως κύριο παράγοντα επιτυχίας στον κλάδο.

Ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα του Συνδέσμου, τις απονομές πραγματοποίησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων σχετιζόμενων με τον κλάδο του μαρμάρου. Τη βράβευση του κ. Αλτ πραγματοποίησε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Δρ. Ιωάννης Σάββας, του κ. Κυριακίδη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, του κ. Χαϊδά ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος και του κ. Χαριτόπουλου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας.

Το βραβείο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης, ο ιθύνων νους πίσω από το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής που από το 2006 πραγματοποιείται ανά δύο έτη στο Βενεράτο Ηρακλείου στην Κρήτη, μια εκδήλωση την οποία ο Σύνδεσμος στηρίζει εμπράκτως.

Ακολούθησε επίσημο δείπνο τριών πιάτων, ενώ από τα highlights της βραδιάς ήταν το επιδόρπιο, εντός του οποίου βρισκόταν και το φλουρί.