Αντώνης Μιτζάλης: Σημείο-κλειδί για τον Τουρισμό στην Καβάλα είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Καβάλας μιλά για την προσπάθεια να διατηρηθεί το αυξημένο τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας και στηλιτεύει την ισχνή προβολή της Θάσου στο εξωτερικό

Να κρατηθεί τουλάχιστον στα περσινά νούμερα επιδιώκει η Καβάλα και η Θάσος για φέτος, τόνισε μιλώντας στον ALPHA Radio 88,6 o πρόεδρος των ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης, με αφορμή την δυναμική παρουσία της περιοχής μας στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου. Εξήγησε πως υπάρχει έλλειμμα σε σχέση με πέρσι στις προκρατήσεις για το καλοκαίρι, ενώ τόνισε πως πρέπει να επιδιωχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Σχολίασε, επίσης, πως η προβολή της Θάσου σε συγκεκριμένες αγορές είναι ανύπαρκτη, ενώ ανακοίνωσε πως φέτος το καλοκαίρι θα «κοπεί» μία πτήση από Μόσχα προς Καβάλα, γιατί μειώνεται η ζήτηση.

«Υπάρχει και μία έντονη εγρήγορση σχετικά με το τι θα γίνει φέτος, δεδομένου ότι το ξεκίνημα δεν ήταν όπως το περσινό που αφορά τις προκρατήσεις»

«Έρθει εδώ πολύς ενδιαφερόμενος κόσμος από Ελλάδα, στο περίπτερο του ΕΟΤ και φυσικά και στο δικό μας σταντ. Είχαμε πολλούς ξενοδόχους, πράκτορες που ήρθαν στη Γερμανία, αυτό ήταν εξίσου έντονο με την περσινή χρονιά. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και μία έντονη εγρήγορση σχετικά με το τι θα γίνει φέτος, δεδομένου ότι το ξεκίνημα δεν ήταν όπως το περσινό όσον αφορά τις προκρατήσεις. Ίσως αρκετός κόσμος ανέβηκε στη Γερμανία για να δει τι γίνεται, για να ακούσει τα δεδομένα της Γερμανίας στο ζήτημα των προκρατήσεων. Η δική μας περιοχή είχε αντιπροσώπευση και από ανθρώπους της Περιφέρειας και από παράγοντες του τουρισμού, αλλά και από πράκτορες. Θα είναι δύσκολο και για την περιοχή μας να επιτύχουμε τα περσινά νούμερα, είναι δύσκολο να έχουμε ξανά άνοδο, όπως είχαμε μόνιμα τα τελευταία χρόνια», είπε αρχικά για την έκθεση του Βερολίνου ο κ. Μιτζάλης.

«Θα έπρεπε η σεζόν να ξεκινάει τον Μάιο, αφού είναι ένας μήνας που ειδικά στην Καβάλα δεν είναι τόσο δυνατός τουριστικά»

Για το αν και σαν χώρα και σαν περιοχή φτάσαμε στα όριά μας από πλευράς επισκεψιμότητας, συμπλήρωσε: «Σίγουρα Ιούλιο και Αύγουστο φτάνουμε σε αυξημένες πληρότητες, αν και πέρσι για πρώτη φορά περιμέναμε περισσότερα από τον Αύγουστο, αλλά με δεδομένο ότι Ιούλιο και Αύγουστο δουλεύουμε με αυξημένες πληρότητες, δε μπορούμε να πούμε ότι περιμέναμε πολλά περισσότερα από αυτούς τους δύο μήνες. Η Θάσος και η Καβάλα έχουν πολλά ακόμα να κάνουν στα άκρα της σεζόν, όπου εκεί συνεχίζουμε να ξεκινάμε αργά και να τελειώνουμε νωρίς και θα θέλαμε να επεκτείνουμε τη σεζόν μερικές βδομάδες πιο πριν και μερικές βδομάδες αργότερα. Θα έπρεπε η σεζόν να ξεκινάει τον Μάιο, αφού είναι ένας μήνας που ειδικά στην Καβάλα δεν είναι τόσο δυνατός τουριστικά, ενώ και στη Θάσο εκτός από την Πρωτομαγιά και το Πάσχα, αν πέφτει αργά, όλος ο υπόλοιπος Μάιος είναι εξαιρετικά αδύναμος, δεδομένου ότι οι περισσότερες πτήσεις ξεκινούν περί τα τέλη Μαΐου, εκτός από κάποιες Αγγλικές και Γερμανικές εταιρίες».

«Η Θάσος είναι ανύπαρκτη σε προβολή και διαφήμιση, λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο»

Τόνισε πως πέραν των χρημάτων που δίνει η Περιφέρεια για συμμετοχή σε εκθέσεις, η Θάσος η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο εισδοχέα τουρισμού στην περιοχή «λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο», ζητώντας περισσότερα κονδύλια για προβολή σε συγκεκριμένες χώρες και αγορές. «Η Θάσος είναι ανύπαρκτη σε προβολή και διαφήμιση και είναι αγαπητή μόνο σε όσους την γνωρίζουν και είναι πολύ πιο δύσκολο να ανοίξουμε νέες αγορές», όπως είπε ο κ. Μιτζάλης.

«Κόβεται» μία πτήση από Μόσχα προς Καβάλα

Τέλος, έδωσε και μία δυσάρεστη είδηση λέγοντας πως: «Γυρίζοντας από το Βερολίνο μαθαίνουμε ότι ήδη μία πτήση από τη Μόσχα θα ακυρωθεί για φέτος το καλοκαίρι, γίνεται περικοπή πτήσεων, γιατί μειώνεται η ζήτηση και αυτό είναι λογικό. Το θέμα είναι σε ποιες περιοχές γίνεται και γιατί να γίνεται στη δικιά μας περιοχή πάντα. Πρέπει να πληρώσουμε για να αναδείξουμε τον δικό μας προορισμό, είναι το σημαντικότερο».