Ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας έρχεται και στην Καβάλα

Τι είναι το Mindspace Challenge-Τα οφέλη για τους συμμετέχοντες, τα έπαθλα των νικητών και ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κάνετε αίτηση-Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός στην Καβάλα

Το Mindspace διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το μεγαλύτερο φοιτητικό επιχειρηματικό διαγωνισμό στην Ελλάδα. Το Mindspace Challenge 2019 ξεκινά φέτος από την Πάτρα, με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε φοιτητές να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μετουσίωση του οράματος του Mindspace, που είναι να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει όλους τους φοιτητές να αποκτήσουν επιχειρηματική σκέψη. Μέσω του Challenge 2017 και 2018 ιδρύθηκαν ήδη 11 νέες επιχειρήσεις, δημιουργήθηκαν 49 νέες θέσεις εργασίας και οι 232 φοιτητές που ολοκλήρωσαν το τριήμερο εργαστήριο έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Οι προσδοκίες για το 2019 μεγαλώνουν μαζί με το ίδιο το πρόγραμμα και με το σπουδαίο δίκτυο των συνεργατών. Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός The People’s Trust είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του Mindspace Challenge και βρίσκονται πάντα δίπλα πιστεύοντας στο όραμα των εμπνευστών του.

Η ομάδα θα επισκεφτεί την Πάτρα 5-7 Απριλίου, την Καβάλα 12-14 Απριλίου, την Αθήνα 19-21 Απριλίου, τη Θεσσαλονίκη 10-12 Μαΐου και τελευταίος σταθμός η Αλεξανδρούπολη 17-19 Μαΐου. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς) και νεαρούς απόφοιτους.

Οι καλύτερες ομάδες-ιδέες που θα επιλεγούν από τις αιτήσεις στην κάθε πόλη θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν εργαστήρια όπου θα τους δοθεί η δυνατότητα να δουλέψουν πάνω στο επιχειρηματικό τους project με εξειδικευμένους εκπαιδευτές, καθώς και με άτομα από τον χώρο της επιχειρηματικότητας. Στο τέλος του εργαστηρίου θα επιλεχθούν 2 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του προγράμματος στην Αθήνα.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια πρόκληση, αλλά και μια φανταστική ευκαιρία να κερδίσουν οι συμμετέχοντες γνώση και ένα ιδανικό δίκτυο επαφών, καθώς όλες οι ομάδες θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο αποφοίτων του Challenge.

Η πρώτη νικήτρια ομάδα, θα λάβει το έπαθλο των 8.000 ευρώ σε χρηματοδότηση από το The People’s Trust με σκοπό να κάνει ίδρυση της δικής της εταιρείας και οι 3 πρώτες νικήτριες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό ταξίδι του Mindspace στις ΗΠΑ με χρηματοδότηση από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα.

Αν, λοιπόν, κάποιος ασχολείται με ένα καινοτόμο project και θέλει να κάνει το επόμενο βήμα, μπορεί να «τσεκάρει» τις μοναδικές ευκαιρίες τις οποίες προσφέρει το Challenge. Μπορεί, επίσης, να κατεβάσει το mobile application του Mindspace για να μάθει περισσότερα και να συμπληρώσει και τη σχετική αίτηση.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Mindspace εδώ και στο facebook εδώ.

Δείτε το βίντεο από το Mindspace Challeng 2018