Κατάστημα ΕΛΤΑ Νέας Καρβάλης: Έκλεισε, αλλά θα ξανανοίξει

Το κατάστημα έκλεισε πλήρως επανδρωμένο από προσωπικό-Γλίτωσε από την αναδιάταξη «λόγω υψηλού κόστους»-Τι αναφέρει o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Καβάλας-Οι φόβοι για τη Θάσο

Δεν λειτούργησε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 το ταχυδρομικό κατάστημα της Νέας Καρβάλης, παρά την άμεση κινητοποίηση πολιτών και εκπροσώπων των αρχών μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας του.

Ακόμα και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ Καβάλας αιφνιδιάστηκαν, αφού δε γνώριζαν το παραμικρό. Ωστόσο και παρά το ότι δε λειτούργησε το πρωί γραφείο της Νέας Καρβάλης, το μεσημέρι υπήρξε αίσια έκβαση στο θέμα.

Από την επικοινωνία την οποία είχε ο δημοσιογράφος του ALPHA Radio 88,6 Νίκος Χαζαρίδης  με τον κυβερνητικό βουλευτή Καβάλας, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, προέκυψε ότι η παρέμβαση των βουλευτών της Καβάλας ήταν άμεση και τελικά αποτελεσματική. «Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες, έχουμε θετική εξέλιξη, δηλαδή εντός των ημερών θα βγει απόφαση για την επαναλειτουργία του καταστήματος στην Καρβάλη», είπε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιφνιδιάστηκαν υπάλληλοι των ΕΛΤΑ-Οι φόβοι για τη Θάσο

Για το θέμα της αναστολής λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ της Νέας Καρβάλης μίλησε στον ALPHA Radio 88,6 o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Καβάλας, Θόδωρος Πατσαρός, ο οποίος είπε: «Εγώ ενημερώθηκα από τους συναδέλφους της Καρβάλης, ετοιμάσαμε επιστολή διαμαρτυρίας την οποία στείλαμε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και στον πρόεδρο των ΕΛΤΑ και καταδικάζουμε αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες συρρίκνωσης των ΕΛΤΑ, όπου κι αν γίνονται.

»Το κατάστημα της Νέας Καρβάλης είναι το μοναδικό που έκλεισε, ενώ ήταν πλήρως επανδρωμένο. Τα άλλα είχαν πρόβλημα προσωπικού είχαν προβλήματα που σέρνονταν για πολύ χρόνο και έτσι δημιουργήθηκαν πρακτορεία ή άλλοι τρόποι για να λειτουργήσουν. Στην Καρβάλη όχι μόνο μας αιφνιδίασαν, αλλά μας έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση σε σχέση με τους κατοίκους. Θα υπάρξει ταχυδρόμος ο οποίος θα έρχεται από την Καβάλα, θα φέρνει  τους λογαριασμούς, αλλά δε θα είναι η ίδια εξυπηρέτηση με ένα ταχυδρομικό γραφείο. Ο ταχυδρόμος θα περνά μια συγκεκριμένη ώρα.

»Στην Καβάλα, εκτός από τις πρωτεύουσες των τριών δήμων, λειτουργούν τρία καταστήματα, σε Μουσθένη, Κεχρόκαμπο και Κρηνίδες. Κάθε μέρα μάς έρχονται έγγραφα για γραφεία που κλείνουν σωρηδόν. Εδώ κλείνουν κεντρικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, υπάρχει μια λογική συρρίκνωσης. Φοβόμαστε για τη Θάσο, γιατί δεν υπάρχουν υπάλληλοι για να στελεχώσουν τα 3 γραφεία, προσλήψεις δεν γίνονται. Ο πιο νέος υπάλληλος στην Καβάλα είναι 12 ετών υπάλληλος, έφευγαν οι υπάλληλοι στη σύνταξη και έκλεινε ένα γραφείο».

*Κεντρική φωτογραφία: Γιάννης Κομνηνός