Από Πάσχα… καλοκαίρι στη Θάσο: Αυξημένη η τουριστική κίνηση στο νησί

Πληρότητα έως και 100% σε κάποιες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες-Ρουμάνοι και Ρώσοι κατέκλυσαν τις εκκλησίες και τη Μονή του Αρχαγγέλου την Ανάσταση-Οι πρώτες... αναγνωριστικές βουτιές στις παραλίες του νησιού

Ο καλός καιρός και η κοντινή «απόσταση» του Πάσχα από την Πρωτομαγιά οδήγησαν πολλούς εκδρομείς στο νησί της Θάσου, με την εικόνα να είναι άκρως… καλοκαιρινή από πλευράς τουριστικής κίνησης. Τα ferry boats πηγαινοέρχονταν από την Καβάλα και την Κεραμωτή γεμάτα από κόσμο και οχήματα, ενώ ανάλογη ήταν και η εικόνα στο υδροπτέρυγο.

Ίδια η εικόνα και στις εκκλησίες του νησιού το βράδυ της Ανάστασης, ενώ την τιμητική του είχε το Μοναστήρι του Αρχάγγελου το οποίο επισκέφτηκαν πολλοί Έλληνες, Ρώσοι και Ρουμάνοι, γιορτάζοντας με κατάνυξη τη μεγαλύτερη μέρα της Χριστιανοσύνης.

Χαρακτηριστικό της τουριστικής κίνησης η οποία παρατηρήθηκε αυτές τις μέρες στο νησί είναι το γεγονός ότι πολλές μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες είχαν μέχρι και 100% πληρότητα, ενώ ξεκίνησαν και οι πρώτες… αναγνωριστικές βουτιές στις παραλίες του νησιού.

Πάντως μετά την Πρωτομαγιά και μέχρι και τις ευρωεκλογές θα υπάρξει μια μικρή «κοιλιά» στην τουριστική κίνηση, ωστόσο από εκεί και πέρα και μέχρι και τα τέλη του Σεπτεμβρίου τα μηνύματα, με βάση τις κρατήσεις, είναι κάτι παραπάνω από θετικά.