Τουρίστες κάνουν σαφάρι στην… Καβάλα; Και όμως, είναι αλήθεια! [φωτογραφίες, βίντεο]

Ξένοι τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή αποκλειστικά και μόνο για το φυσικό της περιβάλλον και τα σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας που φιλοξενεί, «δηλώνοντας» ότι η Καβάλα δεν είναι μόνο «ήλιος και θάλασσα»-Δείτε τι ανακάλυψαν

Η Ελλάδα και δη η Καβάλα δεν είναι μόνο «ήλιος και θάλασσα». Ρήση η οποία είθισται να ακούγεται συχνά-πυκνά και δη… προεκλογικά. Κάποιοι τουρίστες, όμως, από τη Γερμανία έχουν περάσει από τη θεωρία στην πράξη εδώ και χρόνια.

Ο Γερμανός, Alexander Wirth δεν έρχεται πρώτη φορά στην περιοχή μας. Άλλωστε, τη γνωρίζει πολύ καλά, καθώς στην Κεραμωτή έχει σπίτι ο πατέρας του. Ξέρει τις ομορφιές και την ιδιαιτερότητα της χλωρίδας και της πανίδας και θέλει να τις «εξάγει», σε ένα ευρύ κοινό το οποίο παρακάμπτει -αλλά δεν αγνοεί- τις παραλίες και εστιάζει κυρίως στη Φύση.




Τα τελευταία χρόνια ο Alexander οργανώνει τέτοια εποχή εκδρομή στην περιοχή μας, ένα ιδιαίτερο οικοσαφάρι με ειδικούς βοτανολόγους και λάτρεις της Φύσης, οι οποίοι με τη βοήθεια της Χρυσούλας Αβραμίδου, του Στέλιου Μαντινιώτη και της Visit North Greece «οργώνουν» τα βουνά, τις λίμνες και τα ποτάμια της περιοχής (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ από το οικοσαφάρι του 2018).

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 10 ημερών και φέτος περιελάμβανε το Δάσος της Δαδιάς, την Ισμαρίδα-Βιστωνίδα, το Πόρτο Λάγος, το Δέλτα του Νέστου, το Φαλακρό και τη λίμνη Κερκίνη.

Οι ανακαλύψεις των θησαυρών της Φύσης πολλές και μερικές σπάνιες: οι οικοτουρίστες κατέγραψαν και φωτογράφησαν πάνω από 500 είδη φυτών και πουλιών, από τους γύπες της Δαδιάς μέχρι τους αργυροπελεκάνους και τους κορμοράνους της Κερκίνης.

Οι λάτρεις του Οικοτουρισμού έδωσαν την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν και του χρόνου στην περιοχή, «φωνάζοντας» παράλληλα ότι η περιοχή έχει τη δυνατότητα να ποντάρει στον εναλλακτικό τουρισμό και στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δείτε το site των περιηγητών της Φύσης εδώ.

Δείτε μερικά από τα ευρήματα των περιηγητών

Δείτε βίντεο από την εξόρμηση

*Ευχαριστούμε τον Alexander Wirth για το οπτιακουστικό υλικό