Ανέλπιστος πρωταγωνιστής στην παγκόσμια τουριστική σφαίρα η Νέα Πέραμος Καβάλας

Ο οικισμός περιλαμβάνεται στο παγκόσμιο top 10 των διεθνών τάσεων της Αirbnb με τις πλέον ανερχόμενες περιοχές στον κόσμο για οικογένειες

Ένας ελληνικός προορισμός-έκπληξη περιλαμβάνεται στο παγκόσμιο top 10 των διεθνών τάσεων της Αirbnb με τις πλέον ανερχόμενες περιοχές στον κόσμο για οικογένειες. Ο λόγος για τη Νέα Πέραμο Καβάλας, η οποία παρουσιάζει υπερδιπλάσια αύξηση κρατήσεων φέτος το καλοκαίρι σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, στη λίστα της δημοφιλούς πλατφόρμας για το καλοκαίρι του 2019 όσον αφορά τις κρατήσεις για οικογένειες.




Ειδικότερα, η περιοχή παρουσιάζει αύξηση κρατήσεων φέτος σε ποσοστό 135% και βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας όπου βρίσκονται ακόμη περιοχές στις ΗΠΑ, στη Σκωτία, στον Καναδά, στην Τουρκία, στο Πουέρτο Ρίκο κ.τ.λ.. Το γεγονός ότι πρόκειται για μία περιοχή που δεν συμπεριλαμβάνεται στους «παραδοσιακούς» ελληνικούς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς έρχεται να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τη διαπίστωση ότι πλέον ολοένα και περισσότεροι Έλληνες διαθέτουν τα σπίτια τους για βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις, σε μία αγορά που επεκτείνεται ταχύτατα και σε περιοχές που ουδείς θα φανταζόταν ένα χρόνο πρίν. Στην πρώτη θέση της λίστας για οικογένειες με αύξηση κατά 200% στις κρατήσεις σε σύγκριση με πέρυσι είναι το Sister Bay στο Ουισκόνσιν και ακολουθεί η περιοχή Four Corners στη Φλόριντα (+192%).

Συνολικά, η μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις σε όλες τις κατηγορίες είναι για την περιοχή Valenciennes στη Γαλλία (704%) και ακολουθεί η Changhsa στην Κίνα με ένα +695%. Η Γαλλία είναι η μοναδική ευρωπαϊκή εκπροσώπηση στο διεθνές τοπ 10 των συνολικών τάσεων της γνωστής πλατφόρμας για το καλοκαίρι του 2019, ενώ στη λίστα βρίσκονται τρεις περιοχές του Πουέρτο Ρίκο με αύξηση πάνω από 400%, καθώς και πόλεις στην Ιαπωνία, στην Νότια Κορέα και στον Καναδά.

Στην κατηγορία των κρατήσεων για «ζευγάρια» η Nanterre στη Γαλλία επίσης έρχεται στην πρώτη θέση με αύξηση κατά 568% στις κρατήσεις και ακολουθούν επίσης περιοχές σε Κίνα, Αριζόνα, Σκοτία, Κίνα, Αργεντινή κ.α.

Στην κατηγορία των μεμονωμένων κρατήσεων των “singles” πρώτο έρχεται το Μεξικό (Rosarito με αύξηση κρατήσεων κατά 548%), ενώ από την Ευρώπη εκπροσώπηση έχουν στην 7η θέση η Ρωσία (Βλαδιβοστόκ με +288%), η Γαλλία (Cassis με +269%) και η Γερμανία στην 10η θέση (Ντόρτμουντ με +263%).

Όπως επισημαίνει η Airbnb τα στοιχεία λαμβάνουν υπόψη την αύξηση των κρατήσεων σε ετήσια βάση για την περίοδο από 1η Ιουνίου έως 2 Σεπτεμβρίου του 2019 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ανά κατηγορία κοινού (συνολικές κρατήσεις, οικογένειες, ζευγάρια, solo).

*Πηγή: newmoney.gr-Στεφανία Σούκη Κεντρική φωτογραφία: Βασίλης Τουνουσίδης