ΣΜΕ: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Αθανάσιος Κεφάλας, αντιπρόεδρος ο Φώτης Στεφανής από την Καβάλα

O Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) είναι από τους ιστορικότερους στην Ελλάδα με έτος ίδρυσης το 1924

Πρόεδρος στον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων επανεξελέγη ο Αθανάσιος Κεφάλας [κεντρική φωτό, αριστερά], Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΜΕRYS GREECE SA και Πρόεδρος της EΛΜΙΝ Βωξίτες ΑΕ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου απαρτίζουν εκτός από τον κ. Κεφάλα που επανεξελέγη πρόεδρος, ο Μάνθος Κωνσταντινίδης από την εταιρεία Δελφοί Δίστομο στη θέση του γενικού γραμματέα και ο συμπολίτης μας Φώτης Στεφανής [κεντρική φωτό, δεξιά] της εταιρείας Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάδος-Λατομεία Βουγιουκλή ΑΒΕΕ στη θέση του αντιπροέδρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτούν επίσης οι: Αθανάσιος Αποστολίκας (Λάρκο), Θόδωρος Αποστολόπουλος (Μάρμαρα Παυλίδη), Κυριάκος Ασημακόπουλος (Lafarge), Παντελής Βετούλας (Ελληνικοί Λευκόλιθοι), Κώστας Γιατζιτζόγλου (Γεωελλας), Δημήτρης Δημητριάδης (Ελληνικός Χρυσός), Δημήτρης Λιανός (Τσιμέντα Χάλυψ), Όλγα Κουρίδου (ΔΕΗ),  Ελευθέριος Φαίδρος (Μάρμαρα Διονύσου) και, για πρώτη φορά, ο Άγγελος Καλογεράκος (Τιταν).

Να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) είναι από τους ιστορικότερους συνδέσμους στην Ελλάδα με έτος ίδρυσης το 1924, εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες εξόρυξης, αντιπροσωπεύοντας το 90% της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Στην ομιλία του ο κ. Κεφάλας τόνισε ότι η διεθνής οικονομία συνέχισε την αναπτυξιακή πορεία της στο 2018 όμως με πολλές προκλήσεις και ερωτηματικά για το μέλλον της λόγω των επαπειλουμένων εμπορικών πολέμων μεταξύ των ηγετικών οικονομιών και την επιβράδυνση του ρυθμού μεγέθυνσης σε πολλές από αυτές.

«Η ελληνική οικονομία σταθεροποιήθηκε σε θετικό, έστω και χαμηλό, ρυθμό ανάπτυξης και αναζητεί στήριγμα σε εξωστρεφείς δραστηριότητες και περισσότερες επενδύσεις προκειμένου να αυξηθεί το ΑΕΠ και να αντιμετωπισθεί η ανεργία η οποία βαίνει μειούμενη αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικά υψηλή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Στο περιβάλλον αυτό η ελληνική εξορυκτική βιομηχανία αποτελεί τυπικό παράδειγμα δραστηριότητας που συμβάλλει στην επίτευξη των θεμελιωδών ζητουμένων από την ελληνική οικονομία και τα μέλη μας συνέχισαν με συνέπεια στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης. Οι επενδύσεις του κλάδου ανέρχονται σε 300 εκατ. ετησίως και η συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας ξεπερνάει το 3% συνυπολογίζοντας και την καθετοποιημένη παραγωγή που βασίζεται στις παραγόμενες ορυκτές πρώτες ύλες», υποστήριξε ο κ. Κεφάλας.

Πηγή: tanea.gr