Καβάλα: Η πλωτή χλιδή έριξε άγκυρα στην… Καλαμίτσα!

Το 40 μέτρων υπερπολυτελές ιστιοφόρο yacht ZALMON πλέει εδώ και μερικές μέρες στα νερά της Καβάλας-Ποια είναι η χρηματιστηριακή του αξία και ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του

Ολοένα και περισσότερα υπερπολυτελή yacht καταπλέουν στα νερά του Βορείου Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» και ανοιχτά αυτού. Έτσι λοιπόν μετά το SERENITY (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) την τιμητική του είχε το υπερπολυτελές ιστιοφόρο yacht ZALMON το οποίο βρίσκεται αυτές τις μέρες ανοιχτά της ακτής Καλαμίτσας προερχόμενο από την Σκύρο με τελικό προορισμό το Southampton της Αγγλίας, μεταφέροντας επιβάτες με υψηλό βαλάντιο.

Το ZALMON κατασκευάστηκε το 2000 στα ναυπηγεία Alloy Yachts της Νέας Ζηλανδίας, έχει συνολικά 8 καμπίνες -4 για το πλήρωμα και 4 για τους ναυλωτές (ενοικιαστές) του- εκ των οποίων δύο είναι twin cabins. Όλες οι καμπίνες είναι superlux suites cabins στην κατηγορία LUX  YACTH και διαθέτουν όλα τα comfort (κλιματισμό, ασύρματο ίντερνετ, ιδιωτικό μπάνιο, κουζίνα, τηλεόραση, εσωτερικό τζακούζι).




Το ZALMON τον Αύγουστο του 2016 αγοράστηκε από τον δήμαρχο του Λονδίνου και έπειτα από μερικά χρόνια παροπλισμού ανακαινίστηκε πλήρως στο μηχανοστάσιό του και στον εσωτερικό διάκοσμο και επέστρεψε λίγο καιρό αργότερα και πάλι στις θάλασσες πιο ανανεωμένο από ποτέ.

Το ZALMON έχει μήκος 40 μέτρα, πλάτος 8,7 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα τους 13 κόμβους (10 κόμβοι ταχύτητα κρουαζιέρας). Η χρηματιστηριακή του αξία αγγίζει τα 9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ… απλησίαστη είναι η τιμή ναύλωσής του, γι’ αυτό και ναυλώνεται σπάνια για ταξίδια.

*Πηγή: kavalaportnews.gr Φωτογραφία: superyachtworld.com