Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Διαβάστε το βιογραφικό του 39χρονου Καβαλιώτη Καθηγητή του Διεθνούς Πανεπιστημίου που θα κληθεί να αναλάβει το αναπτυξιακό «χαρτοφυλάκιο» της Καβάλας

Όπως όλα δείχνουν, μετά από μία περίπου δεκαετία, η διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας δεν θα ανατεθεί σε κάποιον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο, αλλά σε έναν τεχνοκράτη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η νέα Δημοτική Αρχή θα προτείνει για πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ τον Λάζαρο Σαρηγιαννίδη.

Η «κρούση» στον 39χρονο Καβαλιώτη Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος έγινε από τον νέο Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη λίγες μέρες μετά το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Μαΐου. Ο Λάζαρος Σαρηγιαννίδης φέρεται να έχει απαντήσει θετικά και το μόνο που απομένει είναι να «περάσει» η πρόταση από το Δημοτικό Συμβούλιο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.




Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είχε αναλάβει χρέη προέδρου μη αιρετός ήταν κατά την πρώτη περίοδο της πρώτης θητείας του Κωστή Σιμιτσή (2007-2009) όταν η διοίκηση είχε ανατεθεί από τον τότε Δήμαρχο στον Καβαλιώτη Καθηγητή του ΔΠΘ Μιχάλη Χρυσομάλλη.

Ο νέος -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ γνωρίζει καλά πέρα από το αντικείμενο των σπουδών και της εργασίας του και τη δομή και λειτουργία της Επιχείρησης, αφού είχε την περίοδο 2013-2017 υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, παρέχοντας υπηρεσίες διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και αναπτυξιακών έργων.

Ποιος είναι ο Λάζαρος Σαρηγιαννίδης

Γεννήθηκε στην Καβάλα τον Οκτώβριο του 1980. Κατέχει πτυχίο Οικονομολόγου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα Χρηματοοικονομικά και στα Χρηματοοικονομικά Πληροφοριακά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο του Greenwich, καθώς και διδακτορικό τίτλο σπουδών στο επιστημονικό πεδίο της Διαχείρισης Κινδύνου Έργων από την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Από το 2006 δίδασκε στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, αρχικά ως επιστημονικός συνεργάτης και στη συνέχεια ως Αναπληρωτής Καθηγητής.

Έχει δημοσιεύσει 33 άρθρα σε θέματα επιχειρηματικών πρακτικών και διοίκησης σε διεθνή αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κριτές, λαμβάνοντας πλήθος ετεροαναφορών. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε 5 διεθνή Ευρωπαϊκά έργα Πανεπιστημίων που σχετίζονται με το ευρύτερο αντικείμενο της διοίκησης επιχειρήσεων.

Εργάζεται ως οικονομολόγος για περίπου 10 έτη, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει εκπονήσει πλήθος μελετών βιωσιμότητας και επιχειρηματικών σχεδίων για την υπαγωγή έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα ή σε λοιπές ιδιωτικές και δημόσιες πρωτοβουλίες, με προϋπολογισμό άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατέχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία ως διαχειριστής έργων σε συγχρηματοδοτούμενα έργα κατάρτισης, με βασικές αρμοδιότητες τον συντονισμό Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, τη διαχείριση χρηματοοικονομικών καταστάσεων και την έκδοση και συγγραφή εκπαιδευτικών εγχειριδίων.

Ως εξωτερικός συνεργάτης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας, από το 2013 έως το 2017, παρείχε υπηρεσίες διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και αναπτυξιακών έργων.