«Δεν σέβεστε τον κόπο και την επιβίωση του επιχειρηματία»

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Επιμελητηρίου, ΟΕΒΕΚ και Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας σε Υπουργείο Ενέργειας, ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, για τις συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης στην Καβάλα

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος καθώς επίσης στην ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και στους βουλευτές της ΠΕ Καβάλας, απέστειλαν από κοινού οι διοικήσεις του Επιμελητηρίου Καβάλας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας και του Εμπορικού συλλόγου Καβάλας, με αφορμή τα συχνά περιστατικά διακοπής της ηλεκτροδότησης τόσο στην πόλη όσο και σε πολυσύχναστες και τουριστικές περιοχές του Νομού. Στην επιστολή αυτή που υπογράφεται από τους προέδρους των θεσμικών οργάνων της αγοράς της περιοχής, Μάρκο Δέμπα, Γιάννη Παναγιωτίδη και Βασίλη Λεμονίδη, επισημαίνονται τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλλά και η δυσανασχέτηση των τουριστών και τονίζεται ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τους λόγους που συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά, από την στιγμή που δεν υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Καλούνται δε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να σεβαστούν τους καταναλωτές, τους τουρίστες αλλά και τους επαγγελματίες της Καβάλας και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά. Καταλήγοντας πάντως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για την προστατεύσουν τα μέλη τους και να ζητηθεί αποκατάσταση των ζημιών και διαφυγόντων κερδών που έχουν προκληθεί.

Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας των τριών θεσμικών οργάνων της αγοράς της Καβάλας

«Πρέπει επιτέλους να δείξετε και εσείς τον απαραίτητο σεβασμό στους τουρίστες και καταναλωτές αλλά και στις επιχειρήσεις μέλη μας»

«Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες ζούμε απαράδεκτες καταστάσεις με πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο στο κέντρο της πόλης της Καβάλας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς καμία προειδοποίηση και ενημέρωση, και μάλιστα σε ώρες αιχμής για την εμπορική κίνηση στα καταστήματά μας.

Η αναστάτωση που προκαλείται εν μέσω θερινής περιόδου έχει σαν αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της αγοράς. Δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα σε πολλές επιχειρήσεις, και ενδεικτικά καταστήματα με ευπαθή προϊόντα στα ψυγεία τους αναγκάζονται ακόμη και να τα πετάξουν φοβούμενοι την αλλοίωσή τους. Με αυτή την εξοργιστική κατάσταση χάνονται πελάτες και εισοδήματα ενώ οι ίδιοι οι καταναλωτές και κυρίως οι ξένοι τουρίστες δυσανασχετούν με την εικόνα που παρουσιάζεται.

Δεν κατανοούμε το γεγονός των πολύωρων διακοπών διότι δεν είχαμε κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο ή καύσωνα που να τις δικαιολογεί. Αυτές οι  βλάβες οφείλονται σε ένα τυχαίο γεγονός; Ή θα ακολουθήσουν δυστυχώς κι άλλες λόγω της έλλειψης επαρκούς συντήρησης του δικτύου και του κατάλληλου υλικοτεχνολογικού εξοπλισμού ή άλλων καταστάσεων;

Πρέπει επιτέλους να δείξετε και εσείς τον απαραίτητο σεβασμό στους τουρίστες και καταναλωτές αλλά ακόμη περισσότερο και στις επιχειρήσεις μέλη μας, οι οποίες σε αντίξοες συνθήκες δέχονται ακόμα ένα χτύπημα από την απαράδεκτη ποιότητα παροχής των υπηρεσιών σας, καθώς δεν σέβεστε τον κόπο και την επιβίωση του επιχειρηματία.

Παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες εργασίες και ενέργειες, ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα αυτά  και να αποφύγουμε παρόμοιες δυσάρεστες καταστάσεις ώστε να μην πληγούν ακόμα περισσότερο οικονομικά οι επιχειρήσεις, ενώ μας αναγκάζετε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη και σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προστασία των μελών μας και της αποκατάστασης των ζημιών και διαφυγόντων κερδών που έχουν προκληθεί».