3 εκ. ευρώ για το Πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων

Έργα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την κατασκευή νέων προκειμένου να λειτουργεί όλο το χρόνο, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος

Την ένταξη της χρηματοδότησης των έργων εκσυγχρονισμού που προγραμματίζονται να γίνουν στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων στο ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Θερμαλιστικού Κέντρου Κρηνίδων Καβάλας όπου μαζί με την δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Αναστασία Ιωσηφίδου, ανακοίνωσε την χρηματοδότηση του έργου.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.091.539 ευρώ αφορά τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων και την τροποποίηση υφιστάμενων, με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους και τους επισκέπτες του χώρου σε 12μηνη βάση. Το ύψος της επιδότησης θα φτάσει το 85% και η ίδια συμμετοχή το 15% του προϋπολογισμού.

Ενδεικτικά, θα γίνει αναβάθμιση κτιρίων σε χώρους ατομικής πηλοθεραπείας και υδροθεραπείας, θα κατασκευαστούν δέκα ξύλινοι οικίσκοι για την διαμονή των λουόμενων, θα γίνει κλειστό στέγαστρο στον χώρο αναμονής, αναβάθμιση του χώρου του εστιατορίου που δεν χρησιμοποιείται, διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και διάφορες άλλες εργασίες.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα θα γίνει προμήθεια νέου εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Πηλοθεραπευτήριο.

Στην τοποθέτησή της η κα Τσανάκα τόνισε την σημασία του έργου και αναφέρθηκε στα έργα που πρόκειται να γίνουν και να αλλάξουν την όψη και τις δυνατότητες του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του κου Μέτιου να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά της η κα Ιωσηφίου δήλωσε ότι «η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική επειδή προχωρούμε στην υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της περιοχής και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό χρηματοδότησης, χωρίς να χρειαστεί δανεισμός ή εκταμίευση μεγάλου ποσού από το ταμείο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» συμπλήρωσε επίσης ότι «πρόκειται για μεγάλη ηθική ικανοποίηση η επιτυχής ολοκλήρωση της προσπάθειας που έγινε τα προηγούμενα χρόνια».