Μέσω… AZORES ξανασυνδέεται η Σαμοθράκη με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Μετά από αίτημα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ προς το υπουργείο Ναυτιλίας αποκαθίσταται η ακτοπλοϊκή σύνδεση-Το προφίλ του πλοίου AZORES EXPRESS το οποίο θα δώσει λύση τουλάχιστον μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2019

Αποκαθίσταται από το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 η ομαλότητα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, από τις 10 έως και τις 31 Αυγούστου 2019, το ΕΓ/ΟΓ AZORES EXPRESS θα εξυπηρετεί τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, εκτελώντας τα προγραμματισμένα δρομολόγια του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου ΣΑΟΣ ΙΙ, το οποίο προ τεσσάρων ημερών, παρουσίασε μηχανική βλάβη, δυσχεραίνοντας τη μετάβαση από και προς το ακριτικό νησί.

«Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ειδικότερα ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα δρομολόγησης νέου οχηματαγωγού-επιβατηγού πλοίου, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, μετά την ακινητοποίηση του ΣΑΟΣ ΙΙ, εξαιτίας μηχανικής βλάβης. Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τον υπουργό για το μείζον πρόβλημα της εν λόγω ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ενώ για την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσής του επικοινώνησαν με τον κ. Πλακιωτάκη και οι βουλευτές του Νομού. Την εξέλιξη ως προς την εξεύρεση λύσης, παρακολουθούσα μέσω της καθημερινής επικοινωνίας μου με τη γενική γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

»Αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών και πρωτίστως της λήψης άμεσων πρωτοβουλιών από τον υπουργό, μετά τη διαπίστωση της ελλιπούς κάλυψης των συγκοινωνιακών αναγκών της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης, είναι το γεγονός πως ήδη το εν λόγω πλοίο ταξιδεύει προς την Αλεξανδρούπολη», δηλώνει ο κ. Πέτροβιτς.

Το προφίλ του AZORES EXPRESS

Το AZORES EXPRESS έχει ναυπηγηθεί στην Ιταλία το 1975, ιδιοκτησίας της Μoby Lines που αγοράστηκε το 2017 από την Ηellenic Med Ferries, αλλά λόγω ακύρωσης δρομολόγησης στα νησιά Αζόρες της Πορτογαλίας παρέμεινε ανενεργό στο Πέραμα. Είναι χωρητικότητας 3.163 κόρων, έχει μήκος 114 μέτρα, πλάτος 18 μέτρα και βύθισμα τα 4 μέτρα.

«Φοράει» Pielcstick μηχανές που το επιτρέπουν να αναπτύσσει ταχύτητα 19 ναυτικών μιλιών την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 655 επιβάτες και 260 επιβατικά αυτοκίνητα.

*Πηγή: kavalaportnews.gr Πηγή φωτογραφίας: reporter.gr