Φοιτητική στέγη στην Καβάλα: Ενοικίαση με… προθεσμία λόγω Airbnb

Ξεκίνησε η προσέλευση των φοιτητών-Οι τιμές των ενοικίων, οι περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση και η... τροχοπέδη της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Από την ώρα που ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση άρχισε η προσέλευση των γονιών και φοιτητών στα μεσιτικά γραφεία της Καβάλας και οι… αναδρομές στις αγγελίες του διαδικτύου, ενώ κάποιοι άλλοι επιχειρούν κατά μόνας την εύρεση φοιτητικής στέγης (δείτε εδώ τις βάσεις για τις Σχολές του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της Καβάλας).

Οι περισσότεροι προτιμούν τα διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης, αλλά και την περιοχή του ΤΕΙ ΑΜ-Θ (Διεθνούς, πλέον, Πανεπιστημίου Ελλάδος), αναζητώντας σπίτια καινούργια και επιπλωμένα.
Οι τιμές κυμαίνονται από 140 ευρώ για μικρά στούντιο και σπίτια μακριά από το κέντρο, ενώ μέχρι 270 ευρώ φτάνει το ενοίκιο για πλήρως επιπλωμένα καινούργια διαμερίσματα.

Ενοικίαση με… προθεσμία λόγω Airbnb

Φέτος, όπως και πέρσι, οι φοιτητές καλούνται να συμφωνήσουν και με το… επίκαιρο αίτημα των ιδιοκτητών να ξενοικιάσουν το σπίτι με τη λήξη της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου και να επανέλθουν σε αυτό από τον Σεπτέμβριο, για να μπορούν οι ιδιοκτήτες να το διαθέσουν για βραχυχρόνια μίσθωση (Airbnb).

Πολλοί δε παρατηρούν ότι αυτό το «νεόδμητο» τουριστικό φαινόμενο -το οποίο σε άλλες περιοχές, όπως στη Ρόδο και στην Κρήτη εφαρμόζεται εδώ και χρόνια– είναι η αιτία να ανέβουν οι τιμές στα ενοίκια, αλλά και να μη βρίσκουν εύκολα σπίτι οι φοιτητές, ωστόσο φέτος αυτές οι δυσκολίες φαίνεται ότι είναι πιο περιορισμένες.