KavalaExpo 2019: Καλύτερη, μεγαλύτερη, εντυπωσιακότερη από κάθε άλλη χρονιά [φωτογραφίες]

Εγκαίνια για το μεγαλύτερο εμπορικό και επιχειρηματικό γεγονός όχι μόνο της Καβάλας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων ξένων εκθετών-Ενισχυμένο και το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

Ίσως με περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά άνοιξε τις πύλες της η KavalaExpo 2019 το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ενώ την κορδέλα έκοψε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, παρουσία μεταξύ άλλων των βουλευτών του Νομού Μακάριου Λαζαρίδη, Γιάννη Πασχαλίδη και Τάνιας Ελευθεριάδου, του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, του δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη, του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη, του δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη και του δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, πρώην βουλευτών, εκπροσώπων του Στρατού και της Αστυνομίας, του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά, προέδρων ελληνικών και ξένων επιμελητηρίων, εκθετών και επισκεπτών.




«Φέτος η έκθεσή μας δυναμώνει ακόμη παραπάνω, με πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό, με πολλά δρώμενα τα οποία θα προσελκύσουν κόσμο και επισκέπτες. Είναι μία γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματικά ευχόμαστε όλες αυτές τις ημέρες όσοι την επισκεφτούν να τη χαρούν, να την απολαύσουν, για να μας δώσουν δύναμη για του χρόνου», τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ο οποίος ανέφερε ορισμένους από τους στόχους του Επιμελητηρίου, ενώ εξέπεμψε και ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αναφερόμενος στις αλλαγές στις οποίες προέβη η νέα κυβέρνηση της ΝΔ στη φορολογία, λέγοντας ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

«Η Έκθεση χρόνο με τον χρόνο αποκτά ορμή και δυναμική και αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη της Καβάλας, για την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Αυτό το μεγάλο για τα δεδομένα της τοπικής κοινωνίας γεγονός, είναι υποχρέωσή μου με όποια ιδιότητα και αν έχω, να έρχομαι εδώ και να το επισκέπτομαι. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις κατ’ επέκταση έπρεπε να δώσουν το “παρών” όχι γιατί εγώ είμαι αυτήν τη στιγμή ο πολιτικός προϊστάμενος, αλλά γιατί δέχτηκα το ενδιαφέρον της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας για να καταγράψουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις μία παρουσία, μετά τη μεγάλη επιτυχία της παρουσίας τους στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Ήταν σκόπιμο οι Ένοπλες Δυνάμεις να δείξουν με τη σημερινή παρουσία τους ότι αποτελούν ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και φυσικά να καταδείξουν ότι όταν ως πολίτες αισθανόμαστε ασφαλείς και οι επιχειρηματίες λειτουργούν και οικονομία πηγαίνει μπροστά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου στηρίζει την Kavala Expo 2019 και οποιαδήποτε άλλη δράση που ωφελεί την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Είναι γνωστό ότι η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια δαιμονοποιήθηκε. Μοναδική λύση είναι να επενδύσουμε. Μέσα από τις επενδύσεις μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Εγώ προσωπικά πιστεύω στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας. Με εργασία και αφοσίωση σ’ αυτό που κάνουμε μπορούμε πραγματικά να έχουμε θετικά αποτελέσματα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνιάδης.

«Συγχαρητήρια στη διοίκηση του Επιμελητηρίου και στον πρόεδρο Μάρκο Δέμπα. Η έκθεση πραγματικά είναι αναβαθμισμένη τόσο σε εκθέτες όσο και σε παράλληλες εκδηλώσεις. Μπράβο σε όλους. Νομίζω ότι στις δύσκολες στιγμές που περνά το “επιχειρείν” προσπαθεί να δώσει μία διαφορετική νότα γενικότερα στην κοινωνία μας και σε όλη την επικράτεια», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τον λόγο έλαβε και ο δήμαρχος Καβάλας, με τον κ. Μουριάδη να τονίζει ότι ο δήμος θα σταθεί δίπλα στις δράσεις του Επιμελητηρίου και σε κάθε δραστηριότητα που προωθεί το “επιχειρείν” και την καινοτομία προς όφελος της τοπικής οικονομίας, ενώ ο κ. Καββαθάς αναφέρθηκε σε καίρια επιχειρηματικά θέματα τα οποία χρήζουν βελτίωσης, «δείχνοντας» προς την κυβέρνηση και στα κίνητρα που μπορεί να δώσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια της Έκθεσης

Αναβαθμισμένο και το 10ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

Με πολλούς εκθέτες από εκπαιδευτικά ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής, αλλά και πολλές καινοτόμες ιδέες οι οποίες αντικατροπτρίζονταν σε «έξυπνες» κατασκευές-εκθέματα εγκαινιάστηκε και το 10ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, το οποίο πλέον αποτελεί έναν δεδομένο και πλήρως αναβαθμισμένο θεσμό, με τις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξή του να ανοίγονται ολοένα και περισσότερο.