Μια «ύπουλη» κακοκαιρία που άφησε πολλές πληγές στις αμπελοκαλλιέργειες του Παγγαίου [φωτογραφίες]

Η κατά τα φαινόμενα «ανώδυνη» τελευταία κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σταφύλια-Σε απόγνωση οι αμπελοκαλλιεργητές, περιμένουν την ανταπόκριση του τοπικού ΕΛΓΑ και της πολιτικής ηγεσίας

Η τελευταία κακοκαιρία η οποία έπληξε το βράδυ της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου 2019 τον Νομό Καβάλας (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) αποδείχθηκε πιο καταστροφική από ό,τι αρχικά εκτιμήθηκε, πλήττοντας για ακόμα μια φορά φέτος τους παραγωγούς και δη τους σταφυλοπαραγωγούς οι οποίοι περίμεναν αυτές τις ημέρες να παραδώσουν τις παραγωγές τους.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε σκισίματα στα σταφύλια και προβλήματα τα οποία σχετίζονται με την υγρασία. Σχεδόν σε όλα τα χωριά του δήμου Παγγαίου στα οποία υπάρχουν αμπελώνες έχουν παρατηρηθεί ζημιές οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν ακόμα και το 100% της παραγωγής.




Πλέον οι παραγωγοί περιμένουν την ανταπόκριση του τοπικού ΕΛΓΑ, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας ώστε να παρθούν μέτρα για την οικονομική αποκατάσταση των ζημιωμένων. Να σημειωθεί, δε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού Νέας Περάμου, καταγράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες 28,2 mm υετού και ένταση ανέμου 5 μποφόρ.

Ο δε Σταθμός μπορεί να παρέχει τα μετεωρολογικά στοιχεία σε οποιοδήποτε αγρότη ή φορέα θελήσει να «πιστοποιήσει» τις καιρικές συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν την ημέρα κατά την οποία προκλήθηκαν οι ζημιές στις καλλιέργειες.

Επισκεφτείτε εδώ τη σελίδα του Μετεωρολογικού Σταθμού Νέας Περάμου στο facebook.