Ο Γιώργος Φιλόσογλου στο τιμόνι του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας

Μετά τη Γενική Συνέλευση του ΤΑΙΠΕΔ ο τέως αντιδήμαρχος Καβάλας ορίστηκε ως πρόεδρος του ΟΛΚ και διάδοχος του Χρήστου Ηλιάδη-Ποια είναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού

Από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας έχει νέο Διοικητικό Συμβούλιο, νέο πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο, μετά τη Γενική Συνέλευση του ΤΑΙΠΕΔ για  τον ορισμό νέων διοικήσεων στους Οργανισμούς Λιμένων της χώρας.

Ο τέως αντιδήμαρχος Καβάλας διαδέχεται τον Χρήστο Ηλιάδη στο τιμόνι του ΟΛΚ, ενώ η Άννα Θυσιάδου είναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού.

Το βιογραφικό του Γιώργου Φιλόσογλου

Ο κος. Γιώργος Φιλόσογλου είναι δικηγόρος, παντρεμένος με την ιστορικό-δικηγόρο (δημοσιολόγο) κα. Βασιλική Μπάμπουρα και πατέρας ενός τέκνου εν’ ονόματι Πασχάλης. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Trier της Γερμανίας και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.




Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το έτος 2000, ως δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με εξειδίκευση στο Ποινικό, Αστικό και Δημόσιο Δίκαιο. Μεταξύ άλλων, υπήρξε μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ και εκπρόσωπος τύπου για ένα έτος. Από την 1/9/2014 έως και την 31-8-2019 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας και Επικοινωνίας καθώς και αναπληρωτής δημάρχου. Παράλληλα υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ (δημοτική κοινωφελής επιχείρηση) του Δήμου Καβάλας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ ΚΑΒΑΛΑΣ (δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης του Δήμου Καβάλας) Νομικού Προσώπου Δήμου Καβάλας, καθώς και αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ ΑΜ-Θ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης). Στη διάρκεια της θητείας του παρουσίασε μεγάλο έργο στον τομέα του αθλητισμού, ενώ χειρίστηκε με τη Δήμαρχο Καβάλας σημαντικά θέματα για την εθνική και τοπική οικονομία.

Ποια είναι η Άννα Θυσιάδου

Η κα. Θυσιάδου Άννα είναι Μηχανικός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1983, είναι παντρεμένη με το χειρουργό οδοντίατρο Παπαπέτρου Δημήτριο. Το μεταπτυχιακό της δίπλωμα φέρει τον τίτλο: «Αναλυτική χημεία περιβάλλοντος, επεξεργασία υγρών, στερεών και αερίων αποβλήτων-ρύπων» και πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Μασσαλίας (Aix-Marseille I, II et III). Το Διδακτορικό της Δίπλωμα, με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Μια χημική-Παιδαγωγική προσέγγιση του νερού μέσα από την ανάλυση των δειγμάτων του από το Ν. Καβάλας» είναι από το τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Διαθέτει Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) καθώς και Δίπλωμα Τεχνικού ασφαλείας, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασία.

Εργάζεται από το 2012 έως σήμερα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (τέως ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο με την ιδιότητα του επιστημονικού συνεργάτη. Παράλληλα συμμετείχε ως συνεργάτης ερευνητικής ομάδας σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα. Για πέντε χρόνια ήταν εκπαιδεύτρια στα ΙΕΚ του ΥΠΕΠΘ και για δύο χρόνια εργαζόμενη στην Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ε.Δ.Α.Α.Ε.).

Το δημοσιευμένο έργο της σε διεθνή περιοδικά, παγκόσμια και εθνικά συνέδρια ανέρχεται στις 20 εργασίες. Από τη συγγραφική της δραστηριότητα ξεχωρίζουν τα βιβλία:

  • «Καβάλα 2020-2050» Φυσιογνωμία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Νομού Καβάλας. Ροϊδω Μητούλα, Μάρκος Δέμπας, Μακάριος Λαζαρίδης, Άννα Θυσιάδου, Παναγιώτης Αρχοντίκης, Ελένη Σαμουρκασίδου
  • «Προδιαγραφές των Υλικών» για το δίκτυο πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης 4 bar, κατά την εργασία της στην Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε.