Εκλογές στη ΓΣΕΒΕΕ: Ο Καβαλιώτης Μάκης Δημητριάδης στο νέο ΔΣ

Το μέλος της ΟΕΒΕ Καβάλας και του Επιμελητηρίου και επί χρόνια γραμματέας των Επιπλοξυλουργών εκλέχτηκε για μια ακόμη φορά στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2019 η 51η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με την Καβάλα να έχει εκπρόσωπο και «φωνή» μέσα από την εκλογή για 3η φορά στο νέο ΔΣ του Μάκη Δημητριάδη.

Ο Μάκης Δημητριάδης διετέλεσε επί 20 χρόνια γενικός γραμματέας των Επιπλοξυλουργών Καβάλας, αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Καβάλας και μέλος του ΔΣ κλαδικής των Ξυλουργών (ΠΟΒΣΚΞ).

«Ευχαριστώ όσους συμμετείχαν στις εκλογές, από οποιαδήποτε θέση, για την πολιτισμένη διαδικασία. Επίσης όσους με εμπιστεύθηκαν. Καλή δύναμη στο νέο συμβούλιο», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Δημητριάδης.

Τα αποτελέσματα των εκλογών

Η παράταξη ΠΑΣΚΜΜΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ συγκέντρωσε το 49,01% και 25 έδρες, ενώ πρώτος σε σταυρούς προτίμησης είναι ο απερχόμενος πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:

  • Συνδυασμός: ΠΑΣΚΜΜΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
    Ποσοστό: 49,01%
    Έδρες: 25
  • Συνδυασμός: ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Ποσοστό: 29,4%
    Έδρες: 15
  • Συνδυασμός: ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
    Ποσοστό: 13,7%
    Έδρες: 7
  • Συνδυασμός: ΑΣΚΕΒΕΕ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Ποσοστό: 7,8%
    Έδρες: 4

Μετά την εκλογική διαδικασία ο απερχόμενος πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς δήλωσε: «Η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της ΓΣΕΒΕΕ, το 1919. Η ιστορική πορεία της ΓΣΕΒΕΕ και η συμβολή της στην ανάπτυξη της χώρας, με συμμετοχή στους εθνικούς και πατριωτικούς αγώνες με θυσίες και θύματα, καθιστά την ΓΣΕΒΕΕ ένα προοδευτικό κίνημα, αυτοδημιούργημα των ίδιων των συναδέλφων. Οι εκλογές τελείωσαν και συνεχίζουμε ενωμένοι με τις παρακαταθήκες των 100 χρόνων μια νέα πορεία για ανάπτυξη και προοπτική για τη χώρα και τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους και ελπίδα για τη νέα γενιά».