Η Καβάλα «χάνει» ένα δρομολόγιο προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των κατοίκων του βορειανατολικού Αιγαίου για σύνδεση των νησιών με τη Θεσσαλονίκη-Πότε αναμένεται να ξεκινήσει το δρομολόγιο

«Πράσινο φως» έδωσε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στην τελευταία του συνεδρίαση στο πάγιο αίτημα των κατοίκων του βορειανατολικού Αιγαίου για σύνδεση των νησιών με τη Θεσσαλονίκη.

Η πρόταση η οποία έτυχε θετικής γνωμοδότησης αφορά σε δύο επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα, με το ένα να συνδέει τα νησιά με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο με το λιμάνι της Καβάλας, καθώς μέχρι σήμερα και τα δύο δρομολόγια έχουν προορισμό το λιμάνι της Καβάλας.

Στην εξέλιξη αυτή σημαντική ήταν η συμβολή της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνας Καλογήρου, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το πρώτο δρομολόγιο να ξεκινήσει πριν από τα Χριστούγεννα του 2019, το οποίο και θα εξυπηρετήσει σημαντικό αριθμό ταξιδιωτών, κυρίως φοιτητών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος δήλωσε ικανοποιημένος από αυτήν την εξέλιξη και τόνισε ότι «ένα πάγιο αίτημα όλων των φορέων των νησιών ικανοποιείται. Πλέον άνοιξε ο δρόμος για προκήρυξη της γραμμής και υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον από την εταιρεία που εκτελεί τα δρομολόγια. Η πρότασή μας είναι να ξεκινήσει πριν τις γιορτές και ελπίζουμε να γίνει αποδεκτή».

*Πηγή: ΕΡΤ Αιγαίου